Apgar

scorul Apgar

De la școală, ne imaginăm un sistem de puncte sub forma unei scheme de estimare clară în conformitate cu parametrii stabiliți. scorul Apgar

 Conceput pentru estimarea stării de sănătate a copilului după naștere. Dar un set strict de parametri nu este aici, scara rămâne destul de subiectiv. În comparație cu sistemul de evaluare școlară, această scară nu implică o mulțime de estimări. Este setat pe o scară de agar moașa subiectivă - este de fapt la ochi, ca urmare a examenului nou-născutului. Pentru o înțelegere mai detaliată a principiilor statutului de evaluare a copilului ar trebui să se acorde principiul folosind această scară.

Ca scor Apgar utilizat în practică?

În primul rând, ceea ce scorul Apgar, cum originea? Numit în onoarea amploarea celebrului profesor american de Anesteziologie Virginia Apgar. A fost ea, care a sugerat introducerea evaluării scara statului nou-născut în anii '50 ai secolului al 20-lea. Obiectivul principal al evaluării a fost propus identificarea rapidă a copiilor care au nevoie de resuscitare de urgență. Scopul utilizării sistemului inițial doar pentru asistență medicală. A stabilit un sistem de evaluare utilizat pentru a determina ceea ce un copil are nevoie de mai multă atenție și măsuri suplimentare din partea personalului medical.

Sistemul de evaluare a stabilit primit numele în onoarea fondatorului. Acest principiu de evaluare are o experiență considerabilă de aproximativ 60 de ani, ceea ce confirmă fiabilitatea și simplitatea unei astfel de evaluări cuprinzătoare. Mulți experți spun unele subiectivitatea acestei evaluări, deoarece punctele expuse după examinarea moasei copilului. Este evaluarea intervalului scară între 0-2 puncte. 0 este setat în cazurile în care copilul are o caracteristică particulară, unitatea este plasată la o severitate medie, 2 indică expresia bună a caracteristicilor

Parametrii estimarea de sănătate a nou-născutului Apgar

Hai să vorbim mai mult despre parametrii de evaluare a școlii. Pentru confortul oferit atunci când se evaluează o transcriere în limba engleză a familiei Apgar. Fiecare literă din cuvântul APGAR spune despre o anumită estimare a parametrilor.

A - activitate - evaluare tonusului muscular și activitatea copilului. Mâinile și picioarele la sugari sănătoși, aproape de corp, cu pumnii încleștați. mobil Kid, emoțiile, faciale activ de odihnă sau strigăt nemultumit auzit.

P - puls - evaluarea frecvenței cardiace de frecvență a copilului. În mod normal, acest indice este de 130-140 de batai pe minut. Dacă valoarea este mai mare de 100 de bătăi pe minut, punctele de estimare este de 2, mai puțin de 100-1 punct.

G - răspuns grimasă - moașa ia în considerare copilul se confruntă, cu severitatea și manifestarea reflexe neconditionate.

A - aspect - aspectul copilului, culoarea pielii. In mod normal, culorile roz pielea unui copil (în intervalul Pale luminoase). În identificarea cianoză (cianoza pielii), scor este redus.R - respirație - plânge, respirație și excitabilitate reflex al copilului. Când piercing și strigări după naștere, a pus 2 puncte. Pentru strigăt slab, o tranziție a chițăit la o frecvență de respirație scăzută, estimarea este de 1 evaluare. Pe o scară de la 0 puncte este oferit în absența plâns și de respirație.

Rezultate scoruri Apgar și predicții pentru nou-născuți

Scorul Apgar este folosit de două ori - în primul și al cincilea de minute de viață a nou-născutului. În evaluarea primul minut este posibil să se determine modul în care copilul a suferit o naștere. În conformitate cu a doua estimare poate fi judecat cu privire la adaptarea copilului la mediul înconjurător. Datele sunt înregistrate cu condiția copilului ca o fracție. Primul număr reflectă o evaluare în timpul primul minut al doilea figură - a doua măsurătoare. O astfel de scară nu ar fi baza pentru proiecțiile viitoare privind sănătatea și starea copilului.

Video: scor Apgar. Ce fel de gamă?

Interpretarea rezultatelor Apgar

Interpretare rezultate în scară Apgar.jpg7-10 puncte - nu se găsesc variații în starea de sănătate.

5-6 - prezintă ușoare abateri.
3-4 puncte - existența unor abateri semnificative.

0-2 puncte - o amenințare pentru viața copilului.

Stare excelenta a copilului este considerat a fi la cea mai mare evaluare corespunzătoare a datelor - el va avea nevoie doar de îngrijire obișnuită. La evaluarea la 6 puncte este posibil să se judece cu privire la o stare satisfăcătoare, în care suficient pentru a lua unele măsuri de resuscitare. Dacă rezultatul este de 4 puncte MENE, este necesar să se ia imediat astfel de proceduri. Atunci când scorul în a doua măsurare mai puțin de 7 puncte, aveți nevoie la fiecare 5 minute pentru a efectua măsurători suplimentare. La 5-6 puncte în timpul primei măsurători și 7-10 în al doilea, copilul face parte din categoria de sănătos. adaugă imediat că scor 10 pe această scară este un fenomen destul de rar.

Acesta ar trebui să reamintească încă o dată despre subiectivitatea scalei, aceasta nu va fi baza pentru estimarea dezvoltării copilului. Prin urmare, nu putem spune că copilul este de 9 puncte va fi mai sănătos sau mai deștept decât copiii care au primit 6 puncte. Sănătatea, dezvoltarea și capacitatea copilului depinde de dragostea și atenția de la părinții lor.


Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
ApgarApgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Scorul ApgarScorul Apgar
Tabele de dezvoltare fizică statistic de creștere a băiețilorTabele de dezvoltare fizică statistic de creștere a băieților

© 2011—2022 GurusBaby.com