Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?

Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?

La acel moment, atunci când nou-născut a venit doar la lumină, pentru a evalua starea sa este destul de dificil, deoarece nu se poate spune medicul că inima lui bate prea repede, sau că este dificil de a respira. medic american Virginia Apgar a fost creat o scară specială de cinci puncte, care vă permite să evalueze starea nou-născutului.

criterii Apgar

1. Culoarea pielii

În starea normală a culorii corpului si a membrelor nou-nascuti pot varia de la roz pal la luminos. Cianoza poate fi o dovadă foame de oxigen la nastere sau in timpul sarcinii. Faptul este că în timpul travaliului copilul are nevoie de o mulțime de oxigen, iar dacă mama se luptă să se concentreze pe cont propriu sau respira țineți în mod corespunzător sau chiar respirația, oxigen, copilul nu este suficient.

De obicei, evaluarea scăzut pentru preparate copii născuți prin cezariană, deoarece acestea nu trebuie să se deplaseze prin canalul de nastere.

2. Frecvența inimii bătăi pe minut

În starea normală a ritmului cardiac nou-născutului ar trebui să fie 130-140 de batai pe minut. Atunci când ritmul cardiac este mai mic de 100 copil are nevoie de supraveghere medicală suplimentară.

Video: Cum se utilizează un șubler (măsurare și reglare)

3. excitabilitatea reflexului

astfel necondiționat reflexe, ca respirația, plângetuse, strănut, suge la san mamei sale, crawl și mersul pe jos, de asemenea, sunt evaluate după nașterea unui copil. Evaluarea depinde de severitatea acestor reflexe.

4. ton musculare

img_c205615de891023cfb38a9557b873379.jpgCreșterea ton - normal pentru corpul unui copil atunci când copilul pare să vrea să se onduleze într-o minge, strângând pumnii și îndoit și presată în brațele corpului și picioarelor. Prezența mișcărilor active la întâmplare -, de asemenea, un indicator excelent. Atunci când este puțin probabil să livreze mai multe brațe îndoite și picioarele copilului, copilul, care este moale, va primi un zero.

Video: STABILIREA DOTA 25. Respirația

Respirație cu o frecvență de 1 pe secundă, care, în acest caz, este însoțit de un strigăt puternic - un rezultat excelent, pentru care nou-născut primește două puncte.

descifra rezultate

Deci, prima evaluare a copilului obținut. În prezența unor abateri puternice în starea de sănătate a copilului devine de la 0 la 2 puncte. Dacă există abateri să fie de severitate moderată, un nou-născut este plasat 3 la 4 puncte. deviații ușoare sunt estimate la 5-6 puncte, și de estimare optimă este cifra de 7 la 10.

Video: Malyshko bolnav

Cu toate acestea, la cinci minute după nașterea copilului primește oa doua evaluare de către aceiași parametri, și nu este o eroare de medici, scor Apgar implică de fapt două scoruri - în primul și în al cincilea minut al vieții.

photo_197.jpgDupă ce a primit a doua evenimente de evaluare se pot dezvolta în trei moduri:

1. În scorul cincilea minut pentru a obține mai mult decât prima. Se spune doar că copilul a fost capabil într-un timp scurt pentru a se adapta la mediul său, iar acest lucru este un progres clar și nu ar trebui să fie îngrijorat pentru un astfel de copil.

2. Evaluarea în al cincilea minut mai mic decât în ​​primul, reflectând deteriorarea nou-născut și necesitatea de a plasa în camera de presiune, în cazul în care se va observa în mod constant de către medic.

3. Evaluarea rămâne aceeași. Sau starea copilului este stabilă, grea, sau are totul perfect. Este demn de remarcat faptul că medicii sunt, în general, foarte rar pune cel mai mare scor.

Desigur, supraestimează importanța punctelor de pe Apgar De asemenea, nu ar trebui să fie, deoarece acestea nu sunt mai mult decât un indiciu al dezvoltării fizice a copilului la naștere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
ApgarApgar
ApgarApgar
Respirație la naștereRespirație la naștere
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Motive pentru întârzierea respirației copilului în timpul somnuluiMotive pentru întârzierea respirației copilului în timpul somnului
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
» » » Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?

© 2011—2022 GurusBaby.com