Hipoxia la nou-născuți

Hipoxia la nou-născuți: posibile cauzeHipoxia la nou-născuți - este un viciu comun, care se caracterizează prin privarea de oxigen a copilului în timpul sarcinii sau după nașterea copilului. Medicii nu sunt clasificate ca fiind o boală de hipoxie. Această condiție particulară a organismului în care oxigenul nu ajunge la țesuturi și organe ale unui copil într-o cantitate suficientă.

Hipoxia, precum și orice altă boală, este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. Pentru a evita problemele, mama insarcinate ar trebui să fie atenți la corpul în timpul gestației, pentru că de multe ori orice patologie a copilului - este o consecință a sarcinii adverse sau o naștere dificilă.

Cauzele de hipoxie la nou-născut

medicii cu experiență au identificat o serie de grupuri cu risc de hipoxie:

  • Probabilitatea de apariție a bolii în cazul în care crește pentru sugari mama sa suferă de boli grave, cum ar fi bolile de inima, leucemie, tuberculoza, intoxicație;
  • hipoxie cerebrală la nou-nascut apare de multe ori din cauza mamei obiceiuri proaste. Fumatul sau baut in timpul fertila creste riscul de boli;
  • Posibilitatea de a dezvolta hipoxie crește de mai multe ori, în cazul în care fătul are o boală genetică congenitală;
  • Hipoxia sunt mai sensibile la copiii care au fost născuți ca urmare a nastere prematura sau cu întârziere.

Pentru a preveni dezvoltarea bolii, femeile ar trebui să se supună unor examinări medicale regulate pe tot parcursul sarcinii. detectarea în timp util a problemei, medicul poate ajusta starea mamelor viitoare și pentru a determina strategia de livrare.

Simptomele de hipoxie la nou-născut

Medicii cu experiență detecta prezența de foame de oxigen a copilului imediat după naștere. hipoxie cerebrală la nou-născuți se manifestă prin starea externă a copilului. El nu plânge ca și alți copii, respira greu și cu greu trece adapta la mediul extern.

Gradul de hipoxie poate fi determinată folosind scorul Apgar, care evaluează starea indicatorilor sugari, cum ar fi tonusul muscular, ritmul cardiac, reflexe, respirația și starea pielii. copii sănătoși sunt evaluate de scala Apgar de la 7 la 10 puncte, în timp ce la patologia severa a sugarilor primesc 3 până la 6 puncte.

Leading specialiști disting trei grade de severitate de hipoxie:

  • etapă simplă a fost de multe ori consecințe grave ca un Prichindelul atunci când se simte disconfort numai în primele ore de viață. Scorurile Apgar variază de la 6-7 puncte. La sugari cu o boală similară se observă o excitabilitate nervoasă ușoară și inhibarea reflexelor neconditionate. În astfel de situații, medicii au nevoie de câteva zile pentru a stabiliza starea copilului;
  • Hipoxia în severitatea medie a nou-născutului este caracterizat prin respirație neregulată, tonuri înăbușite ale inimii și o modificare a tonusului muscular. Copil nu mănâncă sau nu poate în mod normal, scuipa. Scorurile Apgar fluctua în termen de 5-6. În astfel de circumstanțe, mama și copilul trebuie să treacă o serie de teste pentru a determina cauza dezvoltării hipoxie și a minimiza manifestările sale;
  • etapa severa de foame de oxigen poarta un mare pericol pentru viața nou-născutului. scor Apgar variază de la 1 la 4 puncte. Etapa se caracterizează prin piele palidă, tonuri surd inimii, scaderea tonusului muscular, refuzul de hrană. Copiii cu hipoxie etapă severă necesită un tratament medical prompt și supravegherea permanentă a medicilor până când sunt vindecat.

Consecințele hipoxie la nou-născutÎn funcție de gradul de severitate al bolii, efectele de hipoxie la nou-născut poate fi destul de diferite. hipoxia ușoară nu suportă mult daune sistemului nervos și dezvoltarea generală a copilului. O singură săptămână de observare a medicilor calificați la boala nu mai este deranjat de copil și părinții săi. Gradul mediu poate fi un pic cam lent reflexe firimituri, dar problema este rezolvata rapid cu medicatie adecvata.

Hipoxia poate perturba activitatea creierului copilului. patologie severă se manifestă adesea o cauza de deteriorare a organelor interne și dezvoltarea bolilor neurologice. privarea de oxigen prelungit amenință invaliditate. În cazuri excepționale, aceasta poate fi fatală.

Trebuie remarcat faptul că complicații grave sunt rare, astfel încât părinții nu ar trebui să fie prematur să sune alarma. În cele mai multe cazuri, hipoxie la nou-născuți nu devine o problemă serioasă, deoarece tratamentul la timp poate elimina toate simptomele în termen de câteva săptămâni.

hipoxie la nou-nascuti Tratamentul

tratament pentru copii, care suferă de hipoxie, începe cu primele minute ale vieții sale. În primul rând, medicii încearcă să normalizeze activitatea de respirație, cu ajutorul unei măști de oxigen. În patologia severă a nou-născutului este transferat la unitatea de terapie intensiva. Mai mult, în funcție de stadiul bolii, medicii pot numi un număr de medicamente și măsuri preventive.

Pentru a stabiliza copilul trebuie să fie în condiții corecte - mediu calm ajută corpul său pentru a obține cât mai mult oxigen. În firimiturile spital atribuite pentru a primi băi medicinale, fizioterapie și masaje folosind ierburi naturale.

Tratamentul hipoxie la nou-născuți, însoțite de inspecții regulate de un neurolog pediatru. Dacă este necesar, acestea pot consolida cursul tratamentului și prescrie proceduri suplimentare.

Viitoarele mame ar trebui să fie conștienți de faptul că din momentul conceperii copilului, ei au devenit responsabili pentru două persoane. Depistarea precoce a bolii poate opri dezvoltarea sa în stadii incipiente, asa ca nu uita vizitele la medic. Hipoxia - nu este o boala, dar rezultatul eșecurilor în corpul mamei. Refuzul de obiceiuri proaste, exerciții în aer liber, nutriție adecvată și lipsa de stres - aceasta este cea mai bună prevenire a tuturor patologiilor copilului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Principalele efecte ale hipoxie la nou-născut: cauze, simptome si prevenirePrincipalele efecte ale hipoxie la nou-născut: cauze, simptome si prevenire
Motive pentru întârzierea respirației copilului în timpul somnuluiMotive pentru întârzierea respirației copilului în timpul somnului
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Fat Hipoxia in timpul sarciniiFat Hipoxia in timpul sarcinii
Hipoxie fetalăHipoxie fetală
Hipoxie fetalăHipoxie fetală
Cauzele și consecințele hipoxie la nou-născutCauzele și consecințele hipoxie la nou-născut
Cytoflavin în timpul sarciniiCytoflavin în timpul sarcinii
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Hipoxie fetalăHipoxie fetală

© 2011—2022 GurusBaby.com