Scorul Apgar

Cuprins:

Evaluarea nou-născutului ApgarCredeți că copilul va primi prima evaluare? Cel mai probabil, în prima clasă, ei bine, poate, școala de duminică, probabil crezi. Și aici și acolo. Chiar prima evaluare va fi administrat copilului imediat după naștere și se numește scoruri Apgar.

Evaluarea scara neonatală Apgar - ce este?

Așa-numita scor Apgar este folosit pentru a evalua nou-născutului de peste cincizeci de ani. Acesta a fost propus în 1952. un medic din SUA Virginia Apgar, pe care numele și a primit numele său, acest sistem de rating. Virginia a oferit, lucru aparent foarte evident astăzi - și anume, pentru a trage concluzii cu privire la starea nou-născutului imediat după naștere.

În opinia sa, această abordare face posibilă nu numai pentru a evalua starea generală a copilului, dar, de asemenea, să sugereze probabilitatea de el în viitor, orice anomalii neurologice. Sistemul propus de un medic american, a fost adoptat. Treptat, a devenit obligatoriu și a fost chiar inclusă în programa medicală.

Trebuie să spun că numele de familie Apgar a devenit nu numai numele evaluărilor redundante ale sistemului, dar, de asemenea, abrevierea destul de confortabil și încăpător. Sa întâmplat, când Joseph Butterfield în anii șaizeci ai secolului al XX-lea a fost în cele din urmă oferă o transcriere interesantă a limbii engleze ortografie de familie Apgar.

Astfel, în interpretarea lui înseamnă Apeearance, ceea ce înseamnă că „aspectul exterior“ este o evaluare a culorii pielii nou-născutului. P standuri pentru Pulse - de fapt, evaluarea pulsul nou-născut a inimii sale. G - este o abreviere a englezesc Grimasa (grimasa, ca o reacție nou-născut la iritanți). A, deoarece este destul de ușor de ghicit - este activitatea (activitate), care permite evaluarea tonusului muscular. În cele din urmă, R (respiratie) - este o evaluare a respira copil.

Trebuie să spun că, pentru prima mea viață scor Apgar nou-nascutul nu va trebui să treacă printr-un studiu complicat. Neonatolog face concluzii după o inspecție vizuală. Prima evaluare a copilului va avea două numere dintr-o dată (de exemplu, scor Apgar 8/9 sau 7/8 evaluare Apgar). Nu vă mirați de acest lucru. Această fotografie ciudat înseamnă doar că copilul a examinat și evaluat de două ori, prima dată când acest lucru se face în primul minut al vieții sale, iar a doua oară - după cinci minute după nașterea sa. Pe baza acestor date, medicii pot evalua rapid starea nou-născutului și a lua o decizie privind o situație de urgență, în cazul în care este necesar.

Așa cum scorul Apgar expus?

nou-născut scor Apgar este definit ca suma întregi cinci indicatori, majoritatea celor care sunt enumerate în abrevieri descifrare, adică culoarea pielii, mișcări, ritmul cardiac, tonusul muscular, reflex de răspuns sub formă de respirație la stimuli.

Neonatolog evaluează copilul din fiecare din cele cinci categorii și fiecare dintre ele face o evaluare (cu un scor minim pe un indicator este zero, maxim - două puncte). Apoi, toate cele cinci dintre rezultatele adăuga în sus și se pare că prima evaluare a copilului. După cum este evident, punctajul maxim poate fi de zece puncte, dar această estimare este foarte rar. Cu toate acestea, mult mai frecvente și este considerat un foarte bun scor Apgar 9/9. Scor Apgar 8/8 este, de asemenea, foarte frecvente și este considerat bun.

După cum vă puteți imagina, procesul de naștere - este o mulțime de stres, nu numai pentru mama, ci și, în primul rând, pentru copil. La urma urmei, el se găsește într-un mediu complet nou. Și am pentru a restabili rapid toate funcțiile corpului său mic. Spotting două estimări Apgar pentru a evalua acești indicatori în timp, pentru a vedea modul în care copilul este de a face bine. Deci, nu vă faceți griji prea mult în cazul în care, yaprimer, prima evaluare 7 Apgar. Este probabil ca a doua estimare îmbunătăți în mod semnificativ copilul să se adapteze la mediul înconjurător, restabiliți respirația și bătăile inimii. Foarte des în cele patru minute care trec între prima și a doua estimare, copilul este atât îmbunătățește starea lor, că evaluarea este crescut cu 2 sau chiar 3 puncte.

Scorul Apgar este 7/7 de frontieră. În cazul în al șaselea minut al stării nou-născutului este estimată la mai puțin de șapte puncte, medicii vor continua să-l inspecteze la fiecare cinci minute.

Scorul Apgar de 8 puncte, 9 sau chiar 10 indică faptul că nu există anomalii externe într-un nou-născut nu este dezvăluit. În acest caz, copilul poate rămâne cu mama și se aplică imediat pentru a începe alăptarea la sân.

Dar, în cazul în care copilul primește un scor de șase puncte, atunci ea are unele probleme vizibile, poate fi dificil de respirație, tonusul muscular slab, răspuns slab la iritanti, precum și rata pulsului prea puțin. De obicei, aceste condiții sunt asociate cu lipsa de oxigen pentru copii în timpul travaliului (o afecțiune numită apnee), iar cele mai multe ori acestea sunt complet reversibile, dar necesită unele manipulare de medici.

În cazul în care copilul scor Apgar de patru până la șase puncte, de regulă, au nevoie de asistență medicală de urgență și resuscitare. În mod similar, pentru cei nou-născuți a căror condiție în primul minut de viață este estimată la trei puncte sau mai puțin. Aici ar trebui să fie măsuri de resuscitare de urgență și foarte urgentă, în caz contrar există o amenințare pentru viața copilului. Foarte adesea cauza unei astfel de condiții devine hipoxie cronică, care se poate dezvolta din cauza faptului că sarcina a trecut cu dizabilități semnificative sau un copil au fost malformatii fetale.Trebuie remarcat faptul că producția de scoruri foarte mici Apgar în primul minut de viață - nu este întotdeauna un indiciu că riscul la copil este foarte mare. În unele cazuri, al doilea copil de inspecție reușește să crească scorul câteva puncte, în acest caz, este important dinamica pozitiva. Dacă este, este foarte probabil ca copilul va putea face față situației. Dar, în unele cazuri, aceasta poate, în viitor kiddies nevoie de supraveghere si tratament neurolog.

În plus, evaluarea a șase puncte poate indica faptul că copilul a fost născut prematur. Acesta nu este un motiv pentru a fi supărat, pentru că, în viitor, copilul se poate dezvolta destul de normal, care depinde adesea de eforturile părinților.

Mai multe informații despre criteriile de evaluare

Să ne uităm la fiecare dintre cele cinci criterii de evaluare, care este norma, și că abaterea. Fiecare criteriu este evaluată secvențial, unul după altul.

Evaluarea inimii

Acesta este un indicator foarte important. Nu vă fie teamă că inima nou-născut bate foarte repede. Trebuie să spun că acest lucru este normal, frecvența atacurilor de cord la nou-nascuti 130-140 de batai pe minut - aceasta este norma, sub care va primi cel mai mare scor. În cazul în care inima bate mai lent, munca lui va fi evaluată la un moment dat, în cazul în care foarte rar - punctajul va fi zero.

Pentru a evalua inima bate, un neonatolog va auzi stetoscopului copilul și ascultă pulsul. În cazul în care numărul de bătăi pe minut, mai puțin de o sută, atunci cel mai probabil, copilul va face de ventilație.

Evaluarea respirației

Nou-născut per inhaleaza minut și exhales cel puțin 40 de ori (până la 45). De asemenea, pentru a obține note de top în două puncte de la nastere copilul ar trebui să strige cu voce tare. În cazul în care copilul nu plânge sau respirație încetinit, el devine yedinichku. Și dacă el nu plânge și nu respiră - punctajul va fi zero.

În cazul în care nu există nici o respirație sau respirație grea inconsistente, să ia măsuri imediate, și ventilație mecanică. În cazul în care o lipsă totală de respirație și de aspectul său numai după resuscitare, nou-născut este transferat la unitatea de terapie intensiva. Desigur, în acest caz, scor Apgar 8/8 imposibil.

tonusului muscular

Aceasta se măsoară după cum urmează. După cum a evaluat? În cazul în care copilul după naștere începe să se miște în mod activ, leagăn brațele și picioarele, evaluarea va fi maxim - două puncte. Dacă el rămâne în această poziție, ceea ce era în burtica ta, într-o poziție fetală, el va primi un punct. În cazul în care nou-născut nu se mișcă, scorul va fi zero.

Verificați reflexele

În continuare există un control privind reacția Iritanții nou-născuți în listă. În special, neonatolog va verifica dacă copilul se dovedește a înghiți, suge și dacă va strânge butonul, dacă ai pus degetul în ea. Aceste mișcări vlyayutsya reflexe și în cazul în care copilul este tot ce se vor efectua, atunci acesta va fi scorul maxim două puncte. Dacă nu aveți toate reflexele, el va primi un punct în cazul în care nu există mișcări reflex - averea sa este estimată la zero.

Video: scor Apgar Evaluarea nou-născutului

Evaluarea pielii

Reflexe După evaluate pielii nou-născutului. coperți de culoare În cazul în care pielea este în nuanțe de roz copil, el va primi punctajul maxim de două puncte. Prezența unei tentă de albastru pentru piele indică prezența hipoxie și în acest caz, copilul este estimat ca un scor. În cazul în care pielea este foarte palid, cu o tentă albăstruie, atunci copilul va fi pus la zero pe acest element.

Toate rezultatele sunt adăugate, acesta este scorul Apgar.

Acesta a înregistrat în mod necesar în declarație. Apoi, această estimare se va observa medic pediatru local pentru a vedea dacă copilul dumneavoastră o inspecție și întreținere suplimentară, precum și observarea neurologului este necesar. De obicei, copiii cu scor Apgar mic recomandată monitorizarea regulată a neurologului, care va preveni sau corecta problemele neurologice în timp util.

Noțiuni de bază pentru copii scoruri mari Apgar - o dorință naturală a oricărei mame. Dar, în cazul în care scorul nu este suficient de mare, aceasta este - nu este un motiv pentru a fi supărat, pentru că timpul va crește în cazul în care copilul este sănătos și viguros, depinde în mare măsură de tine, părinții, decât prin scorul Apgar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Evaluarea nou-născutului ApgarEvaluarea nou-născutului Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Scorul ApgarScorul Apgar
» » » Scorul Apgar

© 2011—2022 GurusBaby.com