Apgar

apgar2

De îndată ce copilul vine în lume, el trece primul examen în viața mea de independență, examinatorii stricte care sunt medici. Ei au pus scorul Apgar, ridicând-l la externarea din spital, în viitor, este necesar pentru clinica copiilor.

nașterea copiilor se confruntă cu o mulțime de stres. Kid este imediat într-un mediu rece și necunoscut pentru el, deoarece diferența dintre corpul mamei și temperatura camerei de livrare de mai mult de 10C. O diferență foarte mare între presiunea aerului și lichidul amniotic. În plus, odată ce un copil intră în lumea de lumini strălucitoare și zgomote puternice. Si cel mai important - el trebuie să mănânce, respira și pentru a muta în mod activ. Cu toate acestea, stresul generic este de asemenea necesară, deoarece aceasta rulează cele mai importante mecanisme fiziologice. mecanisme Mulțumindu-copilul incepe sa exploreze lumea din jurul lui. In timpul nasterii corpul copilului produce hormoni de stres, apoi începe să văz, auz, miros, gust si atingere. Acest lucru se întâmplă atunci când rezultatul de a da naștere - este favorabil, iar copilul a fost născut fiziologic sănătos.

Video: scor Apgar. Seria 79 Sarcina săptămână de săptămână

Fiziolog Ilia Arshavskii a propus să utilizeze scala Apgar, din care resping medicii, evaluarea nivelului de maturitate fiziologică a copilului.

Scor Apgar luând în considerare următorii indicatori: respirație, ritm cardiac, tonusul muscular, reflexele și culoarea pielii. Pentru fiecare indicator, copilul primește un scor de la 0 la 2, a cărei valoare maximă este de 10 puncte. Măsurat de performanță de două ori în primul și apoi în al cincilea minut al vieții, din cauza această cifră dublă. Astfel, rezultatele punctelor: 7 la 10 este normal, între 4 și 6 indică o mică depresiune și 0-3 caracterizează depresia grea.

Video: scor Apgar: ce este?

Pentru starea generală acest scor Apgar copil la naștere are loc în aceste cinci caracteristici:

• Activitatea inimii.
Un nou-născut este de multe ori inima bate în timp ce efectuează în jur de 140 pe minut lovituri. Din cauza acestui fapt, ritmul cardiac peste 100 de bătăi măsurată la 2 puncte. Atunci când lipsa de oxigen în copil, împreună cu schimbarea altor parametri, ritmul cardiac încetinește. În acest caz, pulsul cu un exponent mai mic de 100 bătăi estimate la doar 1 punct și 0 puncte - absenta completa a unui puls.

• Frecvența respirației.
Copilul trebuie să efectueze până la 45 de respirații pe minut. Acest lucru este estimat cât de mult posibil, și anume la 2 puncte. Strigătul copilului, în același timp cu voce tare și mobilizând. Cu toate acestea, imaginea este, iar celălalt, atunci când nou-nascutul plange încet, vocea lui sună ca mai mult decât un geamăt. El a încercat în felul său de a spune cum a fost în mare măsură procesul de naștere. În acest caz, respirație nu este regulat și lent. Stare Acest copil este estimat ca un scor. Și nu contează cât de mult sau, în absența totală estimată de tipete și mișcări de respirație.• Tonusul muscular.
Este norma în toate nou-nascuti a crescut tonusul muscular, atunci când îndoit, justifică postura lor: brațele îndoite de la coate, capul copilului se reduce la piept, mâini complet încleștați, picioarele îndoite de la șold și genunchi articulațiilor. Mișcarea a copilului, în același timp, excesivă și haotică. Copilul poate val brațele lor și să trimită felicitări tuturor. Acest comportament al nou-născutului este estimat a fi de 2 puncte. În cazul în care picioarele sunt ușor îndoite și mânerul și mișcarea pentru copii rare și lent, apoi a pus un punct. Și, în absența oricărei mișcare și tonusului muscular slab - 0 puncte.

• Reflexe.
Copiii de la naștere începe să funcționeze reflexele neconditionate. Prima suflare este primul reflex strigăt. Deglutiție și suptul reflexele sunt importante pentru copil, pentru ca, pe cheltuiala lor, el se oferă cu alimente. Destul de des surprinde părinții reflex de mers pe jos. Toate acestea fac parte din reflexele înnăscute. Kid înregistrate 2 puncte, în cazul în care acestea sunt numite în totalitate. Dacă șovăitor, atunci numai un singur punct. Iar în lipsa reflexelor dau 0 puncte.

• Culoarea pielii.
Nou-născut culoarea roz a pielii, și este - 2 puncte. În cazul în care pielea inchisa la culoare pentru copii, apoi verificați, culoarea buzelor, a albului ochilor, mucoasă gurii de culoare membrana, talpi si palmele. Copiii care au fost nascuti dupa cezariana, de multe ori câștigă mai multe puncte, deoarece acestea nu întâmpină dificultăți atunci când trece prin canalul de nastere si culoarea pielii lor este mult mai bună. În cazul în care copilul pielii o culoare albăstruie, apoi estimat la un moment dat. O uniform albăstruie sau pal - 0 puncte.

Video: scor Apgar (seria 2) / Scorul Apgar (partea 2)

Valoarea principală a scalei Apgar - pentru a determina dacă este nevoie de ajutor medical de urgență pentru copii. Rata scăzută a natalității nu poate fi numit probleme grave, ca, de exemplu, stare depresivă după anestezie la naștere cu cezariană. revine la normal după Kid măsurile necesare și evaluarea pe această scară nu mai contează în viața lui.

scorul Apgar

scorul Apgar

Video: scor Apgar. Ce este?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum intră în travaliuCum intră în travaliu
ApgarApgar
A 15-a săptămână de sarcinăA 15-a săptămână de sarcină
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
Mesagerii muncii în multipareMesagerii muncii în multipare
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?

© 2011—2022 GurusBaby.com