Înțeles Apgar

Video: scor Apgar. Evaluarea nou-născutului

gurusbaby.com-Shkala-Apgar

Care este scorul Apgar este condiția estimată a nou-născutului, valoarea punctajului la scară Apgar.

Odata ce copilul se naște, din primele momente ale vieții sale a deținut o serie de proceduri de igienă, cum ar fi frecarea, îndepărtarea resturilor de mucus, ochi dezinfecție, măsurare, cântărire, precum și o analiză generală a statului - nou-născut primește scorul Apgar. Scara este numit dupa Dr. Virginia Apgar, care vine de la următorii parametri:

  1. Apariția - apariția (starea pielii, culoarea lor, integritate);
  2. Puls (Heart Rate) - frecvența cardiacă nou-născutului (frecvența cardiacă);
  3. Schimonositură (SPUNS la stimulare) - expresia facială ca răspuns la stimuli externi;
  4. Activitate (tonus muscular) - tonus muscular, copil, activitate fizică generală;
  5. Respiratie - respirație.

Video: Apgar

Evaluarea cazului în primul și al cincilea minut al vieții. Sarcina medicilor - să-l petreacă rapid și corect pentru a determina instantaneu dacă sunt necesare măsuri suplimentare pentru îmbunătățirea stării copilului. Apgar valoare scară este formată atât. Pentru fiecare dintre cei cinci indicatori da un nou-născut de la 0 la 2 puncte: zero, înseamnă complet priznaka- lipsa 1 punct - un semn acolo, dar este slab, nu este plin meru- 2 puncte - cel mai mare scor este dat cu un semn puternic.gurusbaby.com-Shkala-Apgar-2

1. Aspect

Un copil sanatos integritate a pielii, culoarea pielii variaza de la roz pal la nuanta profunda, copii cu pielea primi 2 puncte. 1 punct - în cazul în care pielea palely, cu tentă ușoară albăstruie, iar 0 puncte - cu pielea albăstruie și albăstruie.

2. puls

nou-născut bătăile inimii Ideal - 130-140 de batai pe minut, dar are cel mai mare scor este atribuit de la 100 de bătăi pe minut, 1 punct va, în cazul în care frecvența este mai mică de 100, 0 puncte în serdtsabieniya absență.

3. Grimasa și reflexeleMedicii verifica copilul există reflexe neconditionate: crawling reflex (în poziția predispuse, copilul trebuie să facă picioare mișcare respingătoare, crawl simularea), mers pe jos (menținând în același timp axile nou-născut încercând să meargă - rearanjează picioare), ridicarea capului (când culcat pe copil stomac ascensoare cap și se transformă în lateral, astfel încât să nu se înece), supt reflex și înghițire (în timpul alăptării unui nou-născut începe în mod activ la sugă).

4. ton musculare

După nașterea copilului menține poziția fetală - capul culcat pe o parte, picioarele îndoite de la șold și genunchi articulațiilor, mânere îndoite din coate și presate la corp, mâinile încleștate în pumni. Când stranietatea de a fi într-un spațiu deschis, nu pentru a închide uter, copilul comite o stângace, mișcări necoordonate. În timpul activității el este dat 2 puncte pentru inactivitate - 1 puncte, 0 puncte va primi copilul nu efectuează o mișcare membrelor.

5. Respirația

frecvență de respirație normală, la fel a apărut pe lumina umană este de 40-45 respirații pe minut. De asemenea, evaluează strigătul copilului: un puternic, activ - 2 balla- slab, slab - 1 ball- nu strigi și mișcările respiratorii - 0 puncte.

Video: Cauzele asfixie neonatală. tentativelor de profilaxie zadar la respirație corectă

gurusbaby.com-Shkala-Apgar-3Cinci minute de viață a nou-născutului poate fi ușor adaptată la situația, și vină în fire și să arate cele mai bune rezultate ale analizei. În cazul în care copilul a marcat 7-8, în primul minut, iar 8-10 în a cincea, atunci el este considerat a fi sănătos, și nu necesită îngrijire specială. Condiția este satisfăcătoare la 5-7 puncte, pentru acest copil va trebui să monitorizeze cu atenție, a pus sub freca oxigen. Cei care au punctaj mai mic de 5 puncte, iar a doua inspecție, face oa treia analiză, acești copii se va acorda o atenție specială și măsuri suplimentare, observarea neurologului și a altor specialiști.

Naștere - o mulțime de muncă atât pentru mama și copilul ei. Trecerea prin canalul de nastere ingust, oasele craniului copilului se pot suprapune reciproc, astfel încât capul poate arata un pic oblică, dar va veni în câteva luni înapoi la normal. Scorul Apgar ajută la identificarea rapidă abateri de la norma si de a oferi asistență de specialitate pentru copil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Evaluarea nou-născutului ApgarEvaluarea nou-născutului Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Scorul ApgarScorul Apgar
» » » Înțeles Apgar

© 2011—2022 GurusBaby.com