Cum de a evalua starea nou-născutului?

Evaluarea stării nou-născutuluiÎn primele ore ale nașterii sale copilul trece un examen medical serios. Sănătatea sa evalueze cu atentie neonatologi, pediatri, cardiologi si chirurgi. Până în prezent, în cadrul examinării specialiștilor nou-născuți sunt ghidate de performanța așa-numita scară Apgar. În plus, ele determină prezența sau absența frontierelor statelor nou-născuți. Oferta pentru a vorbi despre modul în care evaluarea stării nou-născutului, precum și ceea ce constituie o stare tranzitorie de nou-nascuti?

Care este starea limită de nou-nascuti?

Experții perioada neonatală numesc primele 28 de zile ale vieții copilului, care se caracterizează prin adaptarea sa la viața extrauterină. Firește, după nașterea copilului se încadrează într-un alt mediu în care mult mai mici decât în ​​stomac de san, temperatura aerului, și este plin cu o masă de stimuli diferiți. De aceea, copilul să se adapteze la un nou tip de respirație și modul de a manca, care este însoțită de schimbări în aproape toate sistemele organismului.

Video: declarat dorit de către femeia a lăsat copilul ei în toaletă

Stat și reacții care sunt asociate cu procesul de adaptare la nașterea și a noilor condiții de viață, numită limită (tranzitorie, fiziologice sau tranzitorii). Ele apar în timpul nașterii sau în primele zile ale vieții copilului, dar trece în curând. Frontierelor statelor nou-nascuti au acest nume nu numai pentru că acestea sunt în curs de dezvoltare la granița dintre cele două perioade de viață (viață în uter și după naștere), dar și pentru că ele pot dobândi caracteristici patologice în anumite condiții.

Tipuri de state de frontieră în copil

Prin stările tranzitorii ale nou-născutului includ:

 • modificări ale pielii (eritem simplu si toxic, descuamări);
 • Sindromul „nou-născut copil“, care este asociat cu eliberarea de cantități mari de hormoni in corpul copilului in timpul nasterii, precum și cu o mulțime de factori de mediu iritant;
 • pierderea de greutate corporală inițială la naștere, care apare ca urmare a foame din cauza lipsei de lapte la stabilirea lactației;
 • icter neonatal asociat cu o creștere în sânge a bilirubinei (care este tipic pentru 60-70% din totalul copiilor);
 • încălcarea echilibrului termic, ducând la nou-născuți, ca rezultat al imperfecțiunilor proceselor de termoreglare;
 • hormonale nou-născuții de criză asociate cu efectul hormonilor materni - estrogen pe corpul copilului (simptomele sale sunt: ​​vulvovaginita desquamative la fete, hidrocel la băieți și angorjarea sânilor și Milii - alb erupții cutanate la sugari de ambele sexe se confruntă).
 • modificări tranzitorii în scaun (fecale de tranziție original - meconiu la un scaun într-o suspensie galbenă).

Este important de menționat că starea tranzitorie a nou-născutului nu mai sunt norma, în cazul în care durează mai mult de 3-4 saptamani.

Evaluarea stării nou-născutului Apgar

nou-născut de statDupă nașterea copilului, împreună cu parametri, cum ar fi greutatea și înălțimea, noii părinți, de asemenea, raportate și evaluarea scorului neonatală Apgar, care este un sistem de analiză rapidă a stării sugarilor în primele câteva minute ale vieții lor. Potrivit experților - este o metodă destul de simplă, destinată pentru evaluarea inițială a stării copilului, în scopul de a identifica nevoia de a-i oferi resuscitare.Scale presupune cifra totală de 5 criterii, fiecare dintre acestea fiind evaluate pe o scală de la 0 la 2. In acest rezultat de evaluare poate fi în intervalul de 0-10 puncte. Scoring se efectuează de două ori: pe minut prima și a 5-a vieții. Prin urmare, estimările acestei scale sunt întotdeauna două, de exemplu, 9/9 puncte. Trebuie remarcat faptul că, în primul minut de viata, copiii rareori câștigă 10 puncte. stat nou-născut, câștigând rezultatul 7-10 puncte este bun, și au nevoie de obicei de ingrijire de rutina. Condiția acelor copii care au marcat 4-6 puncte, este considerat a fi satisfăcătoare, și pot avea nevoie de unele proceduri de resuscitare. La rândul său, copiii care au primit cel puțin 4 puncte în nevoie urgentă de asistență medicală.

Deci, starea nou-născutului Apgar evaluat pe motive cum ar fi:

 • puls;
 • viteza de respirație;
 • tonusului muscular;
 • reflexe;
 • culoarea pielii.

Luați în considerare aceste criterii în tabelul de mai jos:

Video: Shock: nou-născut aruncat în conducta de canalizare în China

0 puncte1 punct2 puncte
munca inimii (puls)dispărutmai puțin de 100 bpm. / minpeste 100 u. / min
rata de respiratiedispărutneregulate, neexprimat, Un strigăt bun
tonusului muscularslabflexes membrelormișcare activă
reflexedispărutblândprezent
culoarea pieliipalid, siniliunormale, dar cu siguranță cianoticnormal

Trebuie remarcat faptul că evaluarea acestei scale este subiectivă. Prin urmare, nu putem spune sigur că copilul, care a pus 9 scor Apgar, va fi mai sănătos decât un copil care a primit pentru ei 7 puncte. Aceasta înseamnă doar că, în primul caz, copilul respiră normal, pielea are o nuanta roz, striga el destul de tare, iar starea lui este caracterizată prin reflexe bine definite. În acest al doilea caz, una sau două caracteristici au apărut mai puțin strălucitoare.

Numeroase studii confirmă faptul că relația dintre estimarea scăzută a stării nou-născutului pe această scară, și dezvoltarea ulterioară a acestuia complet absentă. Modul de a creste un copil, va depinde numai de îngrijirea părintească, dragoste și educație, precum și climatul psihologic în familie și într-o echipă de colegi. Și dacă toate acestea copil este, cele mai mari scoruri sunt în așteptare pentru el să vină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Evaluarea nou-născutului ApgarEvaluarea nou-născutului Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
De ce nou-născut nu se poate deschide ochii? nou-nascuti Tratament OchiDe ce nou-născut nu se poate deschide ochii? nou-nascuti Tratament Ochi
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
» » » Cum de a evalua starea nou-născutului?

© 2011—2022 GurusBaby.com