Evaluarea nou-născutului Apgar

În acest articol:

Pentru mai mult de 60 de ani, copilul nou-născut nostru trece prima examinare - evaluare a stării lor Apgar. Ce este și ce este necesar?

nou-născutului

în urmă cu 62 de ani în 1952, primul profesor american de sex feminin în MPH, director al Fondului National de malformatii congenitale - Virginia Apgar a sugerat sistem determina starea de nou-născuți, în primul minut de viață pentru un sistem de 10 puncte - „Evaluarea nou-născutului Apgar.“ Pentru ușurința criteriilor de evaluare memorizarea utilizate literele inițiale ale numelui său:

 1. copil aspect A- (culoare);
 2. P - copil puls (HR);
 3. schimonositură G- (reacție ca răspuns la un stimul);
 4. Activitatea Ași tonusului muscular al copilului;
 5. R - mișcările respiratorii ale copilului.

Fiecare criteriu este evaluat un scor de la 0 la 2. Totalul punctelor determină starea copilului la un moment dat și este în intervalul 0 - 10.

Scorul Apgar poartă informații complete despre copil și este destinat în primul rând pentru medicul de spital pentru a fi în măsură să răspundă rapid și pentru a determina care dintre copii au nevoie de ajutor suplimentar în caz de urgență proceduri medicale, sau doar mai multă atenție.

Tehnica de notare

Scorul evaluează și rezumă reacția copilului la primul minut de viață (într-un mediu ectopic) - restaurarea încălcări ale funcțiilor importante ale corpului, activități care vizează restaurarea unui eventual eșec al frecvenței cardiace, și probleme respiratorii în timpul nașterii. Fiecare dintre cele cinci criterii sunt puncte atribuite - 0, 1 sau 2 puncte. Cel mai bun indicator este total - 8, 9 și 10 puncte.

copil nou-născut evaluate de Apgar

Evaluarea pe această scară se determină pe primul și al cincilea de minute după naștere. Prin urmare, ele sunt întotdeauna două - de exemplu, 7/8 sau 8/9 puncte. De obicei, de al cincilea minut al copilului se poate adăuga o până la 2 puncte. În cazul în care scorul în al cincilea minut de viață este mai mică decât -7, timp de 20 de minute, la fiecare 5 minute, se efectuează o inspecție vizuală.

 • Indicator Rezultat scoruri Apgar de 7, 8, 9 și 10 puncte caracterizează starea nou-născutului, fără patologii aparente. Punctajul maxim - 10 primește copii foarte mici, cea mai mare parte - 7/8 și 8/9 puncte. Cea de a doua estimare, facturate al cincilea minut, în mod tipic 1, 2 puncte mai mare, deși nu întotdeauna. Acesta poate fi, de exemplu - 8/8 sau 9/9. Astfel de copii a pus imediat la mama sân și să dea custodia ei.
 • starea nou-născutului estimat la 6 puncte - dovada unei respiratie inconstant, tonus muscular scăzut, ca răspuns slab la stimuli cu o rată de puls de 100 bătăi / min sau mai mult. O astfel de stare - dovada asfixiei moderată (lipsa de oxigen). Statul a estimat un scor de 6 este considerat satisfăcător, dar necesită măsuri terapeutice specifice.
 • asistență medicală de urgență de urgență - măsuri pentru prevenirea dezvoltării complicațiilor și salvarea de vieți, copiii au nevoie de un stat care este estimat între 4 și 6 puncte.
 • Rezultatul acestui sistem, în primul minut de naștere - de la 0 la 3 puncte, pulsul lent martor, modificări sau lipsa de respirație, de culoare a pielii, marcate atonie musculară. O astfel de condiție - rezultatul asfixiei severe.

Scorurile Apgar scăzute - de la 3 la 6, datorită faptului că un copil are o lipsă acută de oxigen și este o dovadă de hipoxie cronică, care a fost format în perioada sarcinii sau anoxia, care a avut loc în timpul livrării.

Cauza hipoxie cronică poate fi:

 • Patologia sarcinii;
 • malformații fetale posibile.

Cauza hipoxie acută - grade diferite de complicații în timpul nașterii. Aflați mai multe despre pericolele de hipoxie pentru sănătatea copilului în timpul sarcinii?

Nu întotdeauna criterii de evaluare scăzute, poate duce la rezultate dezastruoase. Dinamica pozitivă într-o stare de copil, scorul Apgar, ne permite să sperăm pentru un rezultat pozitiv. Dacă după cinci minute copilul să vă adăugați 1 sau 2 puncte, ceea ce va ridica rata, cel puțin până la 6, are o șansă de a ieși. În cele mai multe astfel de copii sunt destul de normale și sănătoase, dar unele pot necesita un tratament sau de observare de către un neurolog.

Copiii prematuri au un test de evaluare mai mică decât copii la termen, și rareori depășește indicele de 6 puncte. Dar nu vă faceți griji o lipsă de 9 sau 10 puncte, pentru că este pur și simplu un test preliminar, și este destinat în primul rând pentru analize medicale. O dezvoltare ulterioară a copilului depinde de atenție și îngrijire părinților.

Cauzele evenimentelor adverse

stare neonatală severă cauzată nu numai de asfixie la naștere sau imediat după aceea. Acestea pot fi cauzate de mulți alți factori - leziuni sau infecții.

 • O formă ușoară de leziuni ale creierului - „sindromul excitabilitatea neuro-reflex“ este măsurat la scorul Apgar 7 puncte
 • Moderat - „sindromul sistemului nervos central de depresie“ și „sindromul hipertensiune-gidretsefalny“ evaluată de la 6 la 7. Motivul poate fi factori nefavorabile de sarcină și la naștere.
 • Severe la nivelul SNC provoca tulburari convulsive comatos, și de certificare pe această scară = 1/4 unitate. Astfel de copii au fost transferați de la spital la spital și numai atunci când o îmbunătățire persistentă cu estimarea stării 7, evacuate medic pediatru de control acasă și neurolog.


Majoritatea copiilor cu indicatori de 6/7 puncte, a suferit forme ușoare, moderate sau chiar severe de encefalopatie perinatală, cu o îngrijire adecvată a restabili pe deplin activitatea sistemului nervos central. Așa că scorurile inițiale scăzute Apgar nu este un motiv de panică.

Criterii de evaluare - de la inima la culoarea pielii

munca inimii

copilul inima sa lucreze mai greu decât cea a unui adult. Frecvența ritmului cardiac, în mod ideal - 130 / min, 140 / min. Această lucrare a inimii este estimat la 2 puncte. Slow Heartbeat - 1, fără bătăi de inimă sau forme simple = 0.

Doctorul ascultă inima nou-născutului

Ritmul cardiac (HR) au fost determinate pentru șase secunde în primul minut de viață. Mod de preparare:

 • auzului;
 • palparea - palparea piept pentru a determina inima;
 • palpare puls pe femural, carotidă sau arterele ombilicale.

Rezultatul unui ritm cardiac determinat timp de șase secunde, înmulțită cu numărul - 10, și determină numărul de bătăi pe minut.

 • Babe, în care ritmul cardiac în bătăi pe minut este mai mic de 100, ceea ce face ventilație artificială cu oxigen pentru normalizarea ritmului cardiac.
 • În cazul în care rezultatul ritmului cardiac depășește cifra de 100 / s. - să evalueze starea pielii.

rata de respiratie

În timpul copil normal de respirație face pe minut 40-45 respiratorii și mișcări expirator. Cry tare și strident, în acest caz, copilul face două puncte. În timpul respirație lentă și neregulate, încet plâng sau să geamă în schimb, copilul câștigă unul. În absența atât - Certificare = 0.

 • În cazul în care copilul nu respiră, funcționează sub livrare, astfel încât să nu piardă timp prețios, cu ajutorul geanta lui „Ambu“ face ventilație mecanică - la gură și duza este masca aplicată, și cu un sac de cauciuc pompat manual aer în plămânii copilului. Furnizarea de prim ajutor și pentru a stabiliza respirația copilului, el a fost transferat într-o unitate de reabilitare.
 • Când convulsiv, suprafață sau respirație neregulată, procedura de ventilație pulmonară se desfășoară. În aceste situații neobișnuite ale ratelor -9/10 ridicate nu vorbesc.
 • Dacă respirația este o organizație independentă și regulată - lecturi de ritm cardiac Apgar și estimat. Acest lucru poate fi un indiciu de 7/8 sau 8/9.

Evaluarea tonusului muscular

Dacă totul este nou-născut obișnuit, nou-născut, ea tinde sa scape de postura „embrion“ și a simțit libertatea de a fluturând în mod activ stilouri - primeste 2 puncte prețuite. Nu este exclus ca acestea vor crește performanța lor pentru a evalua 9/9 sau chiar 9/10. Când pliate mâinile și picioarele, mișcări slabe și rare - scor 1, la o scară care este evaluat ca 4/6 sau 6/7, luând în considerare ritmul cardiac și indice de respirație. Lipsa de mișcare = 0 puncte.

Evaluarea reflexelor

In ciuda neajutorarea lor din cauza reflexe innascute, doar născut copilul știe deja cât de mult. înghițire Explicit, supt și apucând reflexe se va adăuga la pusculita lui 2 puncte. Acest lucru va aduce la râvnit 10 puncte. Absența unor reflexe sau lipsa de severitate, evaluarea limitată 1, și absența completă a reflexelor = 0.

Culoarea pielii

In mod ideal, roz pal sau nou-născuți roz + 2 puncte. Astfel, o multitudine de puncte 2 Toti cei cinci indicatori conduce la o variantă ideală a = 10 puncte.

Prezența pe mâini și picioare indicator nuanță albăstruie de hipoxie. Evaluare 1. pielea palidă Inutil, cu o tentă albăstruie = 0.

Evaluarea de ansamblu, care a câștigat un copil nou-născut se potrivește în harta la externarea din spital. Este un indicator pentru un medic pediatru să acorde o atenție imediat la posibile probleme în starea de sănătate a copilului. În conformitate cu aceste rezultate, un program de vaccinare si ofera o ingrijire medicala mai aproape.

Nu vă faceți griji cu privire la performanța slabă. Evaluarea standardelor de nou-născuți Apgar 10 puncte, nu este un indicator al dezvoltării și evaluării potențialului intelectual. Care, dragoste și atenție, pentru a permite copilului să continue să primească note excelente, indiferent de cele pe care le-a primit de la spital.

Mult noroc.

Vă recomandăm prezentarea generală

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
ApgarApgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Scorul ApgarScorul Apgar

© 2011—2022 GurusBaby.com