Evaluarea nou-născutului Apgar

Cuprins:

Nu mai devreme a avut copilul să se nască și să se exprime în jurul lumii, el a trecut deja prima certificare în viața lor. Starea lui este evaluată prin semnele vitale dezvoltate în 1952 printr-o procedură bine cunoscută ca scor Apgar. Cum este evaluarea nou-născutului Apgar? Cine are nevoie de aceste numere? Ce înseamnă? Hai să aflăm.

Cum de a găsi puncte

Sistemul de evaluare a stării copilului nou-născut în primele minute de viață a fost dezvoltat de un anestezist, un american Virginia Apgar. Considerăm că cinci criterii esențiale, fiecare dintre care este atribuit un 0, 1 sau 2 puncte, după care acestea sunt adăugate împreună. Astfel, scorul maxim posibil este de 10.

Punctele sunt numărate de două ori în primul minut de viață, și apoi așteptați timp de aproximativ 5 minute și re-evalueze. Prin urmare, rezultatele testului vor fi întotdeauna prezente două cifre, de exemplu, 8/8, 7/9, și așa mai departe. D.

Neonatolog examinează un copil nou-născut
Indicatorii Apgar la fel de importantă ca și măsurarea înălțimii și greutății

Acesta este considerat un bun indicator al stării de copii înscriși de la 7 la 10 puncte de pe această scară. În acest caz, copilul nu are nevoie de nici o grijă în plus și în plus șederii sale în spital este cursul obișnuit. În cazul în care punctele marcate 4 - 6, statul este considerată ca fiind satisfăcătoare și utilizate numai unele proceduri suplimentare de resuscitare. Cu toate acestea, în cazul unui set de mai puțin de 4 puncte, CPR ar trebui sa fie imediat, din moment ce vorbim despre viața omului mic.

Ce indicatori sunt luate în considerare

munca inimii. Tiny inima bate în mod normal, la o rată mai mare decât adulții, ceea ce face aproximativ 120-150 bătăi pe minut. Din acest motiv, la 100 de bătăi pe minut și mai dau 2 puncte. Dar există situații în care pulsul poate fi încetinit din cauza foametei oxigen, care au avut loc în timpul travaliului sau în timpul șederii în uter. Apoi pune 1 punct. În cazul în care pulsul nu este detectabil - 0 puncte.

Respirație. Norma este comisionul de 40-45 respirații pe minut. Care apar pe lumina, copilul trebuie să strige cu voce tare. Apoi, în „respirația“ a coloanei pune un semn de 2 puncte. Daca respiratia este dificila, lent, descompune, iar sunetele făcute în timpul inhalării, mai mult ca un geamăt - nu mai mult de 1 punct. În absența Screaming și de respirație - 0 puncte.

Tonusul muscular. Statul este considerat în 2 puncte, în cazul în care miezul este târâre în mod activ picioare și brațe, deși inițial este spontan, haotic. Acest comportament se explică prin faptul că copilul în uter a trebuit să fie într-o poziție îndoită, atunci când capul este redus la piept, îndoit mâner la coate, picioare - în articulații, degetele - în fălcile. Dacă mișcarea membrelor nu sunt suficient de activi, pune 1 în cazul în care mișcarea este practic absentă - 0 puncte.

Reflexe. Se estimează viteza de reacție a copilului, gradul de manifestare a acțiunii reflex. În cazul în care toate reflecțiile la fața locului: copilul a strigat la prima suflare, un reflex de supt, precum și mersul pe jos si tarandu - se pun 2 puncte. În cazul în care nu toate reflexele exprimate sau manifestat cu asistență - 1 punct. Atunci când, de fapt, absența lor - 0 puncte.

Culoarea pielii acoperă. 2 puncte sunt pentru culoarea pielii de la pal la roz. 1 punct - în cazul în care există o cianoză a extremităților inferioare și superioare. Atunci când și-a exprimat paloare plin sau cianoza pielii - 0.Tabelul de mai jos arată modul în care scorul Apgar.

012
pulsație - < 100> 100
 
culoarea pielii
cianoză pronunțate sau paloareCyan (albăstrui) membrelor culoareRoz, culoarea unui corp sănătos, mânere, picioare
reacție reflexpractic absentesăracToate reflexele sunt în locul
 
tonusului muscular
 
-
definite, membrele slab ușor îndoitemișcare activă
respirație-Cu cry intermitent, slabRitmica primul strigăt, tare

Un indicator important este, de asemenea, o tendință pozitivă. Aceasta este, în cazul în care în primul minut a fost scorul de 5 puncte, ar fi frumos în al cincilea minut al vieții ei, ea a fost de 7, 8 sau mai multe puncte. Copiii care nu au observat dinamica progresivă, necesită o atenție specială din partea experților. Uneori, evaluarea sănătății se desfășoară pe 10-lea minut de viață.

S-a observat că bebelușii născuți-kesaryata obține o evaluare pe scara de mai sus. Acest fapt se explică prin faptul că acești copii experiență mai puțin stres și dificultăți decât cei care trebuie să se strecoare prin canalul de nastere.

Hipoxia și Apgar

Cele mai frecvente cauze de deficit de grad inferior de oxigen este asociat cu dezvoltarea prenatală sau au evoluat în mod direct în timpul nașterii. hipoxie, pericolul este că, în cazul în care suferă de o lipsă de oxigen a creierului, eventual, dezvoltarea în continuare a bolilor neurologice. Copiii, care au, se observă simptome de hipoxie, sunt plasate într-o cameră de oxigen.

Incubator pentru copil nou-născut
La simptomele exprimate ale copilului hipoxie este plasată într-o cameră specială

Pentru a minimiza dezvoltarea de hipoxie, mama insarcinate trebuie sa fie vazut in clinica prenatală pe tot parcursul sarcinii, pentru a asculta recomandările medicului, monitorizarea conținutului de hemoglobină în sânge, analize de timp de închiriere.

Evaluarea stării de copii prematuri

Copiii născuți prematur au dovezi de imaturitate. Acestea sunt, de asemenea, evaluate de scor Apgar doar de trei ori, și a observa dacă există o tendință pozitivă. Deci, copii teste suplimentare. De exemplu, pentru a evalua adaptarea sistemului pulmonar, utilizați o scală Silverman. Ea, de asemenea, se bazează pe 5 caracteristici ale unui sistem de operare nou-născut bronhopulmonar.

Am văzut că este scorul Apgar pentru nou-născuți. Cifrele ei nu ar trebui să fie considerată ca o indicație a handicapului copilului. Scopul unui astfel de diagnostic - ca starea firimiturile pot fi evaluate rapid și a vedea dacă sunt necesare măsuri suplimentare pentru a înțelege resuscitative ceea ce copiii au nevoie de observație mai atentă. Prin urmare, scorul Apgar folosit de obstetricieni și neonatologi, situat direct în sala de livrare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
ApgarApgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Scorul ApgarScorul Apgar
» » » Evaluarea nou-născutului Apgar

© 2011—2022 GurusBaby.com