Apgar

Pentru a evalua starea nou-născutului este utilizat la nivel mondial sondaj pe scorul Apgar (numit pentru oferta sa de cercetator australian Virginia Apgar). Pentru fiecare indicator sunt stabilite puncte, rezultatul este suma lor.

Evaluarea clinică a statului nou-născut Apgar

indicatorscorurile de evaluare
012
Ritmul cardiac, bate. / Min.numai puțin de 100mai mult de 100
respirațienuFrecvența este redusă, neregulatăMedia, un strigăt puternic
tonusului muscularnuflexie membrelor ușoaremiscari active
iritabilitate reflexnugrimasăTuse, strănut
Culoarea pieliipaloare sau cianoza Generalizat generalizateculoarea caroseriei roz și colorarea albăstruie a extremitățilorroz

Scorul Apgar permite câteva secunde despre caracteristicile copilului de fierbere și va decide dacă este dificil să se adapteze la viața extrauterină sau el va avea nevoie de ajutor pentru a face față.

Odata ce copilul se naște, grăbește doctor pentru a suge mucusul din tractul respirator superior. Au răspuns la această procedură neplăcută cu un glas tare, tuse, respirație zachihal exact - bine facut! Deci, respirație în ordine - există două puncte de pe scor Apgar! Cu excepția cazului în zagrimasnichal - unitate.

Bătaia inimii unui copil nou-născut mai des decât adulții. La frecvențe de peste o sută, pentru normal, a pus jos două puncte de pe scor Apgar sub o sută la o.

mișcările active ale brațelor și picioarelor oferă mare scor Apgar, iar dacă acestea sunt doar ușor îndoit - unitate.culoarea pielii - indicator vizual foarte informativ - spune dacă foame de oxigen al copilului și în ce măsură. Dacă toate paloarea pielii (sau albastru), expus la zero Apgar, în cazul în care numai mâinile albăstrui și picioare - unitate, în cazul în care este totul roz - doi!

La prima evaluare - un minut după naștere - zece puncte sunt câțiva copii. Dar copilul este dat patru minute pentru a aduna putere și pentru a arăta ceea ce poate face. În cazul în care capacitățile de adaptare nu sunt reduse, există ceva foarte plăcut pentru medic: în fața ochilor noștri se transformă pielea roz, normalizează afectarea respiratiei sau a ritmului cardiac, creste activitatea musculara.

Scor de 8-10 scor Apgar este o stare satisfăcătoare a copilului, 4-7 scor Apgar - o stare de severitate moderată, și 1 - 3 scor Apgar - o afectiune grava copil.

În cazul în care copilul se află în al cincilea minut și a primit mai puțin de opt scor Apgar, în cazul în care este necesar un tratament medical sau chiar terapie intensiva, - nu disperați! corpul copilului este foarte receptiv la tratament, la îngrijire de bună. Ceea ce, probabil, nu a primit în timpul vieții fetale, acum constituie brațele mamei pacientului. Multe lucruri pot face acum jurnalele medicilor nou-născuți, dar mama poate lucra minuni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Evaluarea nou-născutului ApgarEvaluarea nou-născutului Apgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Scorul ApgarScorul Apgar

© 2011—2022 GurusBaby.com