Apgar

scorul Apgar

Acesta a fost introdus de American medic Anesteziologie Virginia Apgar în 1952. Acest instrument este destinat personalului medical pentru a determina rapid ceea ce ar trebui să fie ajutat copilul dumneavoastră. nou-născut de stat evaluate de cinci parametri: respiratie, ritm cardiac, tonusul muscular, reflexe, de culoare a pielii.

scorul Apgar

Pat nu este supus unor teste speciale, examinând ochiul său și atribuie zero până la 2 puncte pentru fiecare dintre semnele. Gradul 2 - cea mai mare și înseamnă că funcția este pronunțată. 1 punct - un semn de prost definit. 0 puncte - nu există nici un semn. Scoring se realizează pe primul și al cincilea minute ale vieții. Scorurile Apgar două - de exemplu, 6/8. Ocazional, atunci când bebelușii în primul minut de a obține 10 puncte. Condiția copiilor care câștigă de la 7 la 10 puncte - bune și foarte bune.

Cei care au marcat intre 4 si 6 puncte, sunt în stare satisfăcătoare, au nevoie doar de unele proceduri de resuscitare au copii care test si 4 puncte de mai jos - au nevoie de ajutor imediat pentru a salva vieți.

Scorul Apgar - 5 Semne

munca inimii - ritm cardiac peste 100 pe minut ofera 2 puncte. În cazul în care a fost lipsa de oxigen în timpul sarcinii, in timpul nasterii, ritmul cardiac incetineste. Pulsul mai mic de 100 de puncte este estimat la 1 punct, nici un puls val - 0 puncte.
Rata Respiratie - 40-45 respirații pe minut, măsurate la 2 puncte. Strigătul copilului ar trebui să fie raliurilor tare. În cazul nou-născutului plânge încet, atunci statul este estimat la 1 punct. Lipsa de plâns, mișcări respiratorii - 0 puncte.

Tonusul muscular - tonul mușchii flexori ai nou-nascuti a crescut, copil haotic de trafic, el pendulează mâinile, picioarele, acest comportament este estimat la două puncte. În cazul în care mișcarea nou-născut lent, apoi pune 1 punct, lipsa de miscari active - 0 puncte.

Reflexe. Suptul, înghițire reflex, reflexe, mersul pe jos și târându - în cazul în care acestea sunt numite în întregime copilul a scrie următoarele 2 puncte. În cazul în care reflexiile sunt cauzate, dar puțin, copilul primește 1 punct, absența reflexelor - 0 puncte.

Culoarea pielii. Capace de un nou-născut pot avea culori de la roz pal la luminos. Se estimează la două puncte. La sugari colorate examinat albului ochilor, culoarea membranelor mucoase ale gurii, buzelor și a mâinilor. În cazul în care copilul se ocupă de cianoză, piciorul - 1 punct. Culoare Uniform albăstrui - 0 puncte.scorul Apgar

scorul Apgar

Evaluarea Apgar - subiective. Optim - 7-10 puncte. 5-6 puncte - deviere a luminii capabile zdorovya- 3-4 - abateri medii la starea de sănătate, 0-2 - variații puternice ale stării de sănătate.

scor Apgar mic poate fi legată de situația de la naștere (hipoxie acută), precum și o afecțiune cronică a fătului, imaturitate fiziologică (avort). Cea mai frecventă cauză de evaluare scăzută, care a pus Apgar - hipoxie fetală - o stare patologică care este asociat cu deficit de oxigen a copilului în timpul sarcinii, nașterii. foame de oxigen cauzează o schimbare în mai multe funcții corporale.

Hipoxia are ca rezultat o schimbare de multe functii ale corpului. Cu un scor Apgar mic al nou-născutului pentru a detecta semne de imaturitate fiziologice: letargie, pasivitate. tendință pozitivă importantă - o creștere de 2 sau mai multe puncte în 5 minute de viață. În acest caz, cu mare probabilitate putem vorbi despre un rezultat favorabil.

Rețineți că dezvoltarea în continuare a copilului de a depinde de dragostea părintelui, îngrijire, atenție, în mare măsură, cei dragi, de climatul psihologic în familie, educația, comunicarea cu colegii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Evaluarea nou-născutului ApgarEvaluarea nou-născutului Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
AsfixieAsfixie
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți

© 2011—2022 GurusBaby.com