Asfixie

asfixie

- nou-născut de stat caracterizat prin dezordonată anoxie procesul de respirație. Există două tipuri de asfixie - primare, care are loc în momentul nașterii, precum și asfixia secundar, care se dezvoltă în primele zile după naștere.

Video: Furnizarea de resuscitare nou-născut primar în sala de livrare: experiența de formare

neonatală asfixie - Cauze

hipoxie intrauterină duce la asfixie neonatală. Acesta poate fi, de asemenea, cauze ale nașterii prejudiciului intracraniene nou-născut, incompatibilitatea imunologică a mamei, copilul nou-născut ploda- blocaj al tractului respirator, adică, lichid complet sau parțial, sau amniotic sau malformații fetale slizyu- care provoacă dificultăți de respirație proces.

Video: asfixia

asfixia nou-născut poate să apară ca urmare a femeilor gravide și boli - boli ale sistemului cardiovascular, anemie deficit de fier, diabet, Toxicoza târziu - gestoză. Structura patologiilor Diverse cordon ombilical, placenta, membranele fetale, placenta abruptio, ruperea prematură a membranelor, patologice pelvis înguste mame - factori de risc ridicat pentru asfixie neonatală.

asfixie Aceasta poate apărea ca urmare a pneumoniei congenitale, tulburări de circulație cerebrală, voma de la intrarea în căile respiratorii.

neonatală asfixie - semne

Principalul simptom al asfixiei într-un copil nou-născut - o încălcare a procesului respirator, acest lucru duce la o schimbare a ritmului cardiac. În primele minute după naștere, medicii examinează copilul și să evalueze starea lui Apgar.

O formă ușoară de asfixie neonatale. Copilul a suferit nu de mult scor Apgar 6-7. Primul său copil respirație este de a face în timpul primului minut.

Forma medie asfixia nou-născut. Scorul Apgar - 4-5 puncte. În cazul în care un copil este nascut cu asfixie severitate moderată, el face prima respiratie timp de un minut sau două după naștere, respirație un strigăt slab, slab al unui copil. Tahicardia copil, bradicardie, pielea are o tentă albăstruie distinctă.

forma severa de asfixie neonatală. Scorul Apgar - 1-3 puncte. Când asfixie severă de respirație copii rar țipete, striga, palpitații puțin pus microfoane. pielea palidă, cordonul ombilical nu este pulsatorie, în curs de dezvoltare insuficienta suprarenala.

Video: Resuscitare neonatal - Concurență Partea 1

moarte clinică - Apgar 0, copilul este într-o stare de moarte clinică. Pentru a salva viața unui copil, Resuscitator îmbarcă pe resuscitare complexă.

neonatală asfixie - tratament

Copiii născuți într-o stare de asfixie, care necesită terapie intensivă. În timpul resuscitarea stării nou-născutului controlat, citit rata de serdebieniya, hematocrit, frecvența respiratorie și profunzime. Gura și nasul introdus sonda ușoară este îndepărtată prin aspirație întregul conținut al tractului respirator superior - resturile de lichid amniotic, mucus.Cordonul ombilical este tăiat copilul, resuscitare nou-născut duși cu autobuzul o masă specială.
După restaurarea activității respiratorii și cardiace a copilului, starea lui este stabilă, miez de pâine este transferat la unitatea de terapie intensiva.

terapie intensivă importantă de oxigen fiecare nou-născut asfixiați.

La copil asfixie ușoară plasat într-un cort de oxigen special, în interiorul căruia un conținut crescut de oxigen. În cazul în care copilul a suferit asfixie în moderată până la severă, atunci acesta este plasat în incubator. Concentrația de oxigen din incubator furnizat în interiorul ar trebui să fie de aproximativ 40 la sută. De asemenea, este necesar să se monitorizeze indicatorii - funcția intestinului, eliminarea de urină, temperatura corpului. Primul alăpta se face în termen de 16 ore de la naștere, dar în asfixie severă primul hrănit după 24 de ore, cu o sondă. Atunci când firimiturile trebuie să fie aplicate la piept, rezolvate în mod individual în fiecare caz.

Dupa nou-nascut externat din spital la domiciliu, ar trebui să fie sub supravegherea specialiștilor - un medic pediatru, un neurolog. Acest lucru este necesar pentru a preveni complicațiile în sistemul nervos central.

Video: neonatală unitate de terapie intensiva

asfixie

Ce prognostic de viata pentru un copil cu asfixie? Aceasta depinde de severitatea asfixiei, adecvarea și oportunitatea măsurilor de remediere. În cazul în care un copil se naște cu o asfixie primar, prognosticul depinde de evaluarea stării secundare Apgar. În cazul în care al doilea scor Apgar mai mare decât prima, previziunile pentru viața copilului-friendly.

Consecințele asfixiei neonatale - hiper și gipovozbudimost, sindromul hidrocefalie, tulburări convulsive, încălcări diencefalici. Pentru a reduce riscul de complicații ale asfixie neonatală precoce și tratamentul, trebuie să aveți medici specialiști control medical.

neonatală asfixie - prevenirea

Pentru a evita problemele asociate cu asfixie neonatală, este necesar să se ia măsuri preventive. Din păcate, nu întotdeauna măsuri preventive pot preveni pe deplin asfixie, dar pentru a le oferi nu este necesar. În 40-50% din cazuri, măsuri preventive au un rezultat pozitiv.

Pentru prevenirea vnutriurobnoy hipoxie fi identificat și în timp util pentru a rezolva probleme, cum ar fi bolile somatice și infecțioase, tulburări ale sistemului endocrin, stres, tulburări hormonale ale femeii gravide.

De asemenea, efectuat monitorizarea fetală intrauterină, placenta. Statutul placentei poate indica o posibila foame de oxigen a fătului și prezența meconiului în lichidul amniotic - un semnal de pericol. Odată ce semne de avertizare timpurie pătați, aveți nevoie pentru a începe un tratament imediat. În plus, în prevenirea asfixiei neonatale este unul dintre principalele locuri de joc modul corect de viață gravide.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
Prezentare pelvianăPrezentare pelviană
Asfixia nou-născut: ImplicațiiAsfixia nou-născut: Implicații
AsfixieAsfixie
Asfixia, hipoxie fetalăAsfixia, hipoxie fetală
Hipoxie fetalăHipoxie fetală
AsfixieAsfixie
Asfixia patologiei fetale și provoacă un pericol la începuturile saleAsfixia patologiei fetale și provoacă un pericol la începuturile sale
Ce este asfixia la nou-născuți și cum să-l tratezeCe este asfixia la nou-născuți și cum să-l trateze
Ce boli au fost raportate la copii în primul an de viață?Ce boli au fost raportate la copii în primul an de viață?

© 2011—2022 GurusBaby.com