Asfixie

asfixie

Cuprins:

asfixia nou-născut: simptome, tratament și consecințe

Sub asfixie neonatolog înțeleg condiția manifestată slăbirea sau absența funcției respiratorii în mușchiul cardiac, ceea ce duce la o perturbare a schimbului de gaz în corpul nou-născutului (lipsa de oxigen și acumularea de dioxid de carbon). Aproximativ 4-6% din toate nașterile conduc la starea descrisă mai sus a fătului.

Tipuri de asfixie la nou-nascuti

În funcție de perioada de apariție a nou-născuților asfixia clasificate după cum urmează:

 • Primar - care apar în procesul de naștere;
 • secundar - există câteva zile sau ore după naștere și se manifestă prin absența sau dificultăți de respirație.

Cauzele asfixie într-un copil nou-născut

Severă asfixie, tratament și consecințe

Pentru asfixia nou-născut rezultând deficiență acută sau cronică de oxigen fetal la fat.

Alocați 5 scoate în evidență aspectul de asfixie:

 • stop cardiac brusc în cordonul ombilical, care apare ca urmare a unui adevărat nod al cordonului ombilical, talie cordon, gât puternic cordon entanglement copilului;
 • schimba în schimbul de gaze din placenta, ca urmare a desprinderii de placenta timpurie, plasarea necorespunzătoare a placentei;
 • fluxul sanguin anormal in placenta, de obicei asociată cu hipertensiunea la mama, disfuncție a muncii;
 • insuficienta saturația de oxigen din sânge matern, care apare atunci cand anemia, bolile cardiovasculare, bolile bronhopulmonare, diabetul zaharat, modificări ale tiroidei;
 • nou-născut slăbiciune respiratorie datorită acțiunii de tratament medical al mamei, infecție intrauterină a creierului fetale, dezvoltarea pulmonar non-standard.

În plus față de rezultatul asfixiei nou-născut:

 • traumatism cranian închis la un copil;
 • sarcina care curge conflictul factorul Rh;
 • suprapunere completă sau parțială a tractului respirator al copilului cu conținutul de lichid amniotic si meconiul mucus.

asfixia secundar apare ca rezultat al:

 • tulburări ale circulației sângelui la nivelul creierului copilului;
 • inhalarea de vomă;
 • anomalii congenitale ale structurii plamani, creier, mușchiul inimii;
 • pneumopatie;
 • nu a format la copii prematuri.

Simptomele de asfixie neonatală

Insuficienta respiratorie este caracteristica principală a asfixie neonatală. Aceasta duce la o schimbare a frecvenței cardiace, tulburări de circulația sângelui la făt, leșin reflexe și întreruperea conducerii neuromusculare.

Scorul Apgar este folosit nu numai pentru a evalua starea generală a nou-născutului, dar, de asemenea, să se diferențieze de gradul de asfixie. Aceasta se bazează pe o analiză a datelor privind cele 5 criterii pentru starea fetale: frecvența și ritmul activității cardiace, mișcarea respiratorie, culoarea și starea pielii, prezența tonusului muscular și reflexe.

Evaluarea copilului se efectuează de două ori - în primul și în al cincilea minut al vieții. Scoruri copil Apgar definește una dintre cele patru grade de asfixie. De obicei, în cazul în care un copil APGAR mai mult de 7 puncte, starea lui generală este considerată ca fiind satisfăcătoare.

gradul de asfixie

Asfixia măsură și consecințele

asfixia ușoară

Atunci când starea ei generală a nou-născutului scorul Apgar este 6-7. Acești copii cu asfixie ușoară, de obicei, deja în primele momente ale vieții a efectuat prima suflare independentă. tonusul muscular Cu toate acestea, activitatea respiratorie foarte slabă este suficientă, este scăzut, vizibil triunghi albastru nazolabiale. Acest lucru economisește reflexe și marcate, cum ar fi strănutul sau tuse.

Asfixia măsură medie (moderată)

În acest tip de totalul asfixiei nou-născut scor Apgar este 4-5. Un copil în primul minut a luat prima respirație, dar respirația lui este prea slab, este neregulat, strigătul nu este marcat - este mai degrabă un chițăit sau geamă, bătăi neregulate ale inimii și lent. În prezența unui tonus muscular slab, o grimasă pe fața lui, albastrul total al mâinilor, picioarelor, toată fața, pulsația cordonului ombilical.

asfixie severă

Aceasta este una dintre condițiile cele mai critice ale copilului. Corespunde înscrie Apgar 1-3. Există apnee (absența respirației) sau respirație prea rare și neregulate.

Acești copii nu plâng după naștere, au o rată de rara de inima, absența activității reflexe, Aton sau tonusul muscular slab, palid piele, nu pulsează din cordonul ombilical.

Acest grad de asfixie de multe ori duce la dezvoltarea de insuficiență suprarenală. Acesta este motivul pentru care asfixie severă este numit „alb“.

moarte aparentăÎn cazul în care moartea clinică totală a scorului Apgar nou-născut este de 0 puncte. Acest lucru se reflectă în absența completă a semnelor de viață. Această stare a nou-născutului este o indicație pentru resuscitare imediată.

Tratamentul asfixiei nou-născut

Resuscitarea asfixie nou-născut

Pentru a trata în mod eficient un copil, aveți nevoie pentru a începe întregul complex de tratament, imediat după naștere, adică direct în sala de nașteri. Aceasta este cheia succesului în tratamentul asfixie neonatală. Resuscitare și proceduri terapeutice ulterioare efectuate de către un medic și medic neonatolog-resuscitator.

Primul ajutor în sala de livrare:

mișcarea imediată a unui nou-născut pe masa de schimbare sub o sursă de căldură. După care ștergerea pielii folosind scutece și supt gura uscată și mucus tractului respirator superior.

Dacă pașii de mai sus nu a condus la faptul că copilul respira, ar trebui să fie de 1-2 ori mai puțin palma pe tălpile picioarelor sale. Daca respiratia nu apare sau este neregulat, este necesar să se înceapă de ventilație. Pentru a face acest lucru pe fața unui copil purta o mască care transportă oxigenul. În cazul ventilației mecanice pentru mai mult de două minute, trebuie să introduceți un tub gastric și elimina conținutul stomacului copilului.

Realizarea în evaluarea paralelă a activității cardiace a copilului. La stabilirea ritmului cardiac (HR) 80 min sau mai puțin, începe comprimari piept.

După 30 de secunde, începe administrarea medicamentelor în frecvența cardiacă și mai mică de 80 în timpul ventilației fie la absența contracțiilor mușchiului inimii.

Folosit pentru această introducere în ombilicală soluție de bicarbonat de sodiu venă, epinefrina, albumină și soluție salină Ringer laktatatom.

starea copilului de moarte clinică după naștere este o indicație pentru intubare și punerea în aplicare a tratamentului cu medicamente descrise mai sus imediat. Procedurile Resuscitare se completează numai în cazul în care în termen de 20 de minute după ce a fost observată la începutul activității cardiace.

Dacă resuscitare testat pozitiv, nou-născut dintr-o sală de maternitate transferat la terapie intensivă nou-născuți.

Prezența asfixie blândă a copilului este indicația de a fi plasat într-o cameră de oxigen, asfixie moderată și severă - pentru a determina copilul în incubator. Este important să se asigure încălzirea spațiului copilului. Pentru tratament utilizate antibiotice.

Continuarea tratamentului unui copil în secția de terapie intensivă cuprinde administrarea de vitamine (B, E, acid glutamic, pantotenat de potasiu, rutin, acid nicotinic), menadiona, aktovegin, Dicynonum și gluconat de calciu (prevenirea accidentului vascular cerebral), ATP, cocarboxylase. Mai mult, în absența reflexelor de deglutiție produs reajustare a gurii și superioare ale cailor respiratorii.

Prima hrănire a copilului în asfixia ușoară permis după 16 ore de la asfixie severă după 24 de ore cu o sondă.

Durata tratamentului este cauzată de starea generală a copilului și este de obicei de la 10 zile la o lună.

Consecințele pentru sănătatea copiilor

Cauzele și asfixie neonatală

asfixie neonatală are consecințe timpurii și tardive.

Primele complicații ale asfixie includ:

 • edem cerebral;
 • hemoragie focală în creier;
 • amorțeală a anumitor părți ale creierului.

Prin complicații tardive includ:

 • condiții infecțioase, cum ar fi pneumonia, meningita, septicemie;
 • zone complicatii neurologice - dezvoltarea de encefalopatie.

De asemenea, asfixie nastere este cauza acestor condiții, în primul an de viață al copilului:

 • iritabilitate;
 • reacții de inhibare;
 • disponibilitatea și crize convulsive;
 • hipertensiune-hidrocefalie encefalopatie;
 • moartea unui copil.

Video: Cauzele asfixie neonatală. tentativelor de profilaxie zadar la respirație corectă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pierderea de părți mici ale fătului în timpul nașteriiPierderea de părți mici ale fătului în timpul nașterii
Prezentare pelvianăPrezentare pelviană
Asfixia nou-născut: ImplicațiiAsfixia nou-născut: Implicații
AsfixieAsfixie
Asfixia, hipoxie fetalăAsfixia, hipoxie fetală
Cordonul ombilical în jurul gâtului Entanglement fătuluiCordonul ombilical în jurul gâtului Entanglement fătului
Hipoxie fetalăHipoxie fetală
Asfixia patologiei fetale și provoacă un pericol la începuturile saleAsfixia patologiei fetale și provoacă un pericol la începuturile sale
Ce este asfixia la nou-născuți și cum să-l tratezeCe este asfixia la nou-născuți și cum să-l trateze
Ce boli au fost raportate la copii în primul an de viață?Ce boli au fost raportate la copii în primul an de viață?

© 2011—2022 GurusBaby.com