Apgar - de ce și modul de utilizare

scorul Apgar

Scorul Apgar - de ce și cum se utilizează?

Timpul de livrare. Pentru a aprinde un nou-născut. Cum de a evalua starea lui? El nu va spune că este dificil de a respira, sau inima bate prea. Virginia Apgar, un medic american, a dezvoltat o scară specială cu 5 puncte pentru a evalua starea de firimituri.

criteriu0 puncte1 punct2 puncte
Colorația pieliiPale sau albăstruicorp roz, extremități cianoticeCuloarea roz a corpului și a membrelor
Ritmul cardiac 1 minutedispărutmai puțin de 100Mai mult de 100
iritabilitate reflexnu răspundereacție slabă (grimasă, mișcarea)strigări, strănut, tuse,
tonusului muscularNici membrele agățat ca biciRedus, unele flexie extremitățilormiscari active
respirațienuNeregulate plânge, slabNormal, plânge tare.

Să ne uităm în detaliu fiecare criteriu Apgar

Colorația pielii. In mod normal, culoarea trunchiului și extremităților variază de la roz pal la luminos - roz. Dacă există cianoză - se spune copilul foame de oxigen în timpul sarcinii sau la nastere. O mulțime de oxigen este necesară în timpul travaliului copilul. În cazul în care mama este concentrată numai pe ei înșiși, sentimentele lor, respira corect sau deloc ține respirația, copilul, de asemenea, nu a avut suficient oxigen.

De regulă, copiii după cezariana este aproape întotdeauna „perdanți“ cu privire la acest punct, pentru că nu trebuie să se deplaseze prin canalul de nastere.

Ritmul cardiac 1 minute. În mod normal, inima bate din nou-născut 130-140 bătăi pe minut. În cazul în care numărul de ritm cardiac mai mic de 100 - este o ocazie pentru observarea mai atentă a medicilor.

Video: Utilizarea Unwrap UVW modificator pentru texturare rapid obiecte pluripartite

excitabilitate Reflex. După nașterea miezului testat reflexele neconditionate țipând, respirație, strănut, tuse, mersul pe jos, târându și cel mai important - supt atunci când este aplicat la sânul mamei. Medicii evalua gradul de severitate al reflexelor neonatale și a pus-un rating.

Tonusul muscular. Intr-un ton normal la copii a crescut, ei par să încerce să mă ghemuiesc într-o minge: brațele și picioarele îndoite și aproape de corp, cu pumnii încleștați. mișcări haotice active - totul este în regulă! Dacă există un brațe și picioare jumătate îndoite - Prichindelul obține unul. În cazul în care copilul este moale în brațe - doar un zero.

Respirație. În cazul în care respirația se observă o dată pe secundă și este însoțit de un strigăt eroic - este excelent, 2 puncte!

Kid a primit prima sa evaluare. Există următoarele evaluări de clasificare:

Video: Mod Dorian Mod / Dorian, gamma. utilizarea

0-2 puncte. Acesta indică variații puternice ale stării de sănătate.

3-4 puncte. Abaterea medie.5-6. deviere a luminii.

7-10 puncte. Estimarea optimă.

Dar asta nu e tot! Nou-născutul primește mai mult și un al doilea scor Apgar! La cinci minute după prima factură. Credeți că medicii a făcut o greșeală? Nu! Scorul Apgar oferă două estimări: primul minut și al cincilea minut al vieții.

Există trei scenarii posibile: a doua cifră va fi mai mare decât prima, mai mică decât prima, sau să rămână la același nivel.

Video: Asistent medical

Prima opțiune - să înscrie în al cincilea minut mai lung, decât prima, de exemplu 5/7, în cazul în care 5 puncte acumulate nou-născut, în primul minut de viață și 7 puncte în 5 minute. Aceasta este, în primul rând foi copilul a fost observat cianoză, respirație neregulată, expresie slabă a reflexelor, ritm cardiac de 95 și un ton scăzut. După 4 minute, respirația la nivelul membrelor îmbujorată nivelat. Acest lucru sugerează că copilul sa adaptat la mediu, aceasta înseamnă că există un progres și este deja posibil să nu trebuie să vă faceți griji.

A doua Variantei - Scorul 5 în primul minut, iar a cincea 2. Deci, starea copilului se înrăutățește și trebuie să fie plasat într-o cameră de presiune sub supraveghere medicală constantă.

Video: CS: GO - sv_cheats 1 Comenzi

A treia opțiune - să înscrie unul și același lucru. 2/2 - o stare gravă, dar stabilă. 10/10 - totul este bine! Apropo, medicii rareori a pus 10 de puncte pe scorul Apgar.

Nu supraestima importanța acestei scale de rating. Aceasta este doar o măsură a dezvoltării fizice a „aici și acum“.

Kid a primit primul său „excelent“, iar acum adulmeca pasnic pe piept. Dar te uiți la comoara lui și sufletul cântă ...

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Evaluarea nou-născutului ApgarEvaluarea nou-născutului Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
AsfixieAsfixie
» » » Apgar - de ce și modul de utilizare

© 2011—2022 GurusBaby.com