Scorul Apgar - cinci criterii de evaluare de sănătate a nou-născutului

Scorul Apgar - trebuie să știți

scorul Apgar

- acesta este primul test care va trece la copilul nou-născut. Testul determină starea copilului pe o scară de la 1 la 10.

Analiza rapidă a sistemului de sănătate pentru sugari - scorul Apgar - este unul dintre cei mai importanți parametri pe care părinții au raportat în mod necesar și fișa medicală stocate în copil.

Cuprins:

Aceasta este o opinie subiectivă a unei moașe ia copilul de la naștere, în funcție de anumite caracteristici.

O scurtă istorie a apariției sistemului

Toddler testat de două ori. Prima estimare a pune primele secunde ale nașterii, se repetă testul în câteva minute. Nota finală este dată de „primul număr / a doua cifră.“

Istoria apariției ApgarPrima cifră Se spune dacă nou-născut este bine suferit procesul de naștere. A doua cifră El explică dacă copilul a fost capabil să se adapteze la lumea din jurul lor.

Acest sistem de testare a fost dezvoltat de un anestezist american Virgin Apgar în 1952.

La douăzeci și șaptelea Congres al anestezisti femeii și-a exprimat în mod public propria metodă de analiză a stării unui copil nou-născut, în primele cinci minute ale vieții.

Acest test a permis timpul ei pentru a determina nevoia de CPR.

Cinci criterii de evaluare Apgar

Pentru a determina rezultatul final aveți nevoie pentru a analiza un total de cinci parametri. Fiecare dintre ei primește Evaluarea la punctele 0-2.

Rezultatul la scară totală poate varia de la 0 la 10 puncte.

Cum scorul:

 1. inspecţia generală neonatologi identificarea defectelor externe.
 1. vizual Examinarea pielii pentru copii pe falduri simetrice. Determinarea tonusului pielii.
 1. Examinarea mucoasei orale. Un copil sănătos de umbra ei ar trebui să fie roz și lipsit de salivă. Secreția naturală de salivă de la nou-nascut apare la doua luni de viata. Cleft pe cer - un semn rău.
 1. Determinarea frecvenței cardiace. Ritmul cardiac normal de 130-140 bătăi pe minut.
 1. Măsurarea parametrilor de bază - circumferința capului (vezi regula 35), piept, inaltime, greutate.
 1. studiu fontanela pentru pulsație.
 1. Cinci criterii de evaluare ApgarAnaliza de expresii faciale pentru sugari. Prezența unei feței și asimetrie indică prezența bolii.
 1. Palparea abdomenului. Scanarea pentru sigilii, noduli, organe mărite.
 1. examinarea organelor genitale. testiculele băiatului ar trebui să fie omise, labiile fetei ascunse în mari.
 1. Studiu de tonus muscular copii. Pat pune pe flanc, el tinde să-și asume o poziție fetală, ea este cel mai familiar cu el. Neonatolog trage mânerul unui copil sau un picior, un copil sănătos ar trebui să reziste la această influență.
 1. inspectarea clavicula. fractura de clavicula nu necesită impunerea de gips.
 1. Examinarea bazinului și a șoldurilor. Doctor respinge picioarele în direcții opuse. Între coapsa și vițel trebuie să formeze un unghi drept.
0 puncte1 punct2 puncte
Colorația pieliiPaloare sau culoare albastruieculoarea normala a pielii, dar membrele coloratie cianotice sau pal (acrocianoza)Culoarea roz a pielii tuturor
pulsnuMai puțin de 100 de bătăi pe minutMai mult de 100 de bătăi pe minut
iritabilitate Reflex (răspuns la un cateter în nas)lipsa răspunsuluiReacție lent (grimasa)Reacția sub formă de repulsie, mișcare activă, tuse, strănut, strigări
tonusului muscularSlab sau absent,
membrele limp
Slabe, arme de îndoire și picioareMișcarea pronunțată
respirațienuNeregulate, plânge liniștit (hipoventilație)Stabil, scream

Interpretarea rezultatelor

scorul Apgar creat pentru personalul medical. Scopul său este identificarea rapidă a copiilor care au nevoie de îngrijire imediată sau de supraveghere constantă.

Testul este realizat pe primele cinci minute de viață copil nou-născut. În cazul unui scor scăzut poate re-testare - aceasta se numește indicatorii de performanță dinamică.

Analiza a fost repetată la fiecare cinci minute, până când copilul este ridicat la 7 puncte.

În cazul în care scorul final este mai mic de trei, se spune condiție critică pentru copii. Scor de 7 sau mai sus este considerată condiție normală.Pentru un copil, a marcat cinci puncte de pe Apgar, ar trebui să urmați cu atenție decât copilul, care rezultă 7-10 puncte.

Nou-născut, a câștigat primul minut al celor 5 sau 6 puncte, dar trei minute mai târziu, pentru a crește această cifră la 7-10, este stabil și nu are nevoie de observație mai neîncetate.

Interpretarea rezultatelor evaluării ApgarAusteră născut cu 6 puncte și nu mai repara figura ta are nevoie de îngrijire atentă și supraveghere. Copiii cu maxim zece puncte posibile este aproape imposibil de îndeplinit. Cele mai populare evaluare - pe 7 și 8.

În unele cazuri, se poate repeta testul la 10 minute de viață. O astfel de practică, în cazul în care indicatorul inițial al scalei este foarte scăzută.

În cele mai multe cazuri, scoruri semnificativ mai mici să crească la 10 sau chiar 20 de minute de viață.

Ce face evaluarea:

 • 10-7 puncte. nou-născut stat excelent sau bun. Nici o îngrijire și o supraveghere specială nu este necesară;
 • 6-4 puncte. starea copilului este satisfăcătoare. Aceasta poate necesita o monitorizare suplimentară, manipulare resuscitare;
 • 3-0 puncte. stare critică, există o amenințare la viață, poate exista o deviere impresionantă de la starea normală a copilului. Avem nevoie de ajutor imediat echipa de resuscitare.

De ce am obține scoruri mici

Mai grele starea copilului, este mai mic scorul Apgar. Motivul pentru care o astfel de stare poate fi dureros hipoxie fetală. asistență în timp util furnizate de către echipa de resuscitare corectează cu succes situația.

Cu toate acestea, nu există nici o garanție că lipsa de oxigen, va fi fără consecințe pentru nou-născut. În viitor, lipsa de oxigen poate afecta sistemul nervos al copilului, asupra dezvoltării lui.

Nou-născut poate obține un scor scăzut din cauza mama obiceiuri proaste, infecții intrauterine și leziuni în timpul nașterii.

Atunci când este furnizat asistență medicală în timp util, de bună îngrijire și supraveghere adecvată un copil care a suferit în timpul hipoxiei naștere, în cele din urmă complet restaurat.

Până la un an sunt copii sub supravegherea unui neurolog, medic pediatru, chirurg, cardiolog.

în loc de o concluzie

De ce am obține scoruri mici scoruri Apgar?Fiecare mamă trebuie să ne amintim regula de aur - Scorul Apgar nu afectează viitorul copilului.

Această cifră nu afectează sănătatea copilului, nu va afecta viteza de dezvoltare și inteligență a copilului.

Toate acestea afectează factori destul de diferite: Atmosferă ca acasă, cu părinții și alți membri ai familiei și starea internă a copilului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Evaluarea nou-născutului ApgarEvaluarea nou-născutului Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Înțeles ApgarÎnțeles Apgar
Viabilitatea nou-născutului: o masă ApgarViabilitatea nou-născutului: o masă Apgar
ApgarApgar
ApgarApgar
Scorul ApgarScorul Apgar
Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?Care este scorul Apgar și cum să-l folosească?
Hipoxia la nou-născuțiHipoxia la nou-născuți
» » » Scorul Apgar - cinci criterii de evaluare de sănătate a nou-născutului

© 2011—2022 GurusBaby.com