Pelviană (pelviana) prezentarea fătului: norma sau patologia? Caracteristici și consecințele de a da naștere la băieți

firimituri confortabile

Unul din 20 de femei gravide diagnosticate inainte de nastere pelviana fătului. Ce înseamnă acest lucru? Norma este sau patologie? Cum se va forței de muncă, și care vor fi consecințele pentru copil?

Ce este un pelviană (pelviana) prezentare

Cele mai multe dintre copiii în ultimele săptămâni de sarcină ia Poziția în uter fundul în sus. Apoi, în timpul travaliului în lumea noastră tăiat mai întâi prin cap, și după - întregul corp. Atunci când prezentarea pelviana a fătului se naște și cu capul în sus.
poziție fetală
În același timp, la intrarea în canalul de nastere poate fi:

 1. fese (prezentare pelviana): Pat pentru ca o busolă, împăturit în jumătate, cu picioarele extinse de-a lungul vițel și presat împotriva lui, și stive sunt aproape de cap. Aceasta este cea mai obișnuită opțiune.
 2. Ass și picioare (Prezentare pelviană): Prichindelul „așezat“, ca sultanul turc, îndoind picioarele la șolduri și genunchi și a trecut în fața inferioară a piciorului.
 3. stive (Foot previa): Fructul așa cum au fost, în picioare pe una sau pe ambele picioare, lăsând la opriri.

Când și cum să diagnosticheze chiulasa

De-a lungul Prichindelul sale de viață intrauterină în mod constant în mișcare, plutitoare, ca un pește într-un acvariu. În medie, până la 32 săptămâni, și atunci când polihidraminos sau dimensiunile mici ale fătului - și mai târziu, astfel încât lichidul amniotic întinde uterului, ca copilul să aibă posibilitatea de a nu numai să se miște, dar, de asemenea, să se rostogolească, pornind de la zidurile sale „casa“. Cele mai multe dintre copii la 36 de săptămâni datorită dimensiunii lor mari se pot muta doar mâinile și picioarele, dar situația sa schimbat în uter nu mai este în vigoare. prin urmare o pelviana spunand ca diagnosticul numai după 36 de săptămâni sau cu debutul travaliului pentru travaliu prematur. Înainte de aceasta, găsirea capul fătului sub diafragma, nu intrarea pelvisului, doctorul tocmai afirmă în liniște faptul că în acest moment este un Prichindelul fese în jos.
fătului pe ultrasunete

moduri determina pozitia fatului în uter câteva:

 • palpitații în funcție: Un obstetrician experimentat, în căutarea punct stetoscop în cazul în care cel mai bine este de a auzi inima fatului poate spune mama, ce poziție în uter acum ocupă puzozhitel sale.
 • pe agitațieÎn cazul în care mama se simte ascuțit împinge abdomen, atunci copilul este capul sus.
 • În urma unei examinări și palparea (palparea) femeie burtă: Ferm împotriva peretelui abdominal anterior, palmele medic poate determina un cap fetale fermă, aplecat genunchi și un fund moale.
 • Examinarea vaginală în timpul travaliului: Cu un deget deschis ginecolog de col uterin sonde partea care prezintă copilului. Poate fi oase dure ale craniului sau scheletului facial cu prezentare cefalică, fese, degetele sau picioarele - la chiulasa.
 • folosind ultrasunete: Metoda cea mai precisă.

De ce este fructul transformat în jos fund

În cazul în care copilul „preferă“ să fie în burtica mamei mele nu este majoritatea copiilor modul în care, ginecologul este întotdeauna încearcă să găsească cauza. Pot exista mai multe:

 1. Caracteristici anatomice ale uterului.
 2. Cele mai comune și ușor de modelat uter fetale - sub forma unui „nas“ ou în jos. Coturi, șa sau cu două coarne cicatrice uterului sau hipertonia, fibroame mari noduri interfera cu libera circulație a puzozhitel și creșterea în „dimensiunea“ sa devine un obstacol de netrecut la rotirea corectă.

 3. Mai mare sau mai mică decât cealaltă, capacitatea fătului să se rostogolească în mod activ.
 4. Când polihidraminos copilul la nastere poate schimba poziția, cel puțin în fiecare zi, iar atunci când oligohidramniosul mai devreme de 32 de săptămâni el este „blocat“ într-o poziție dificilă, inclusiv peste sau fundul în jos. Restricționarea firimituri miscare tumora in pelvis la mama, poziția joasă sau placenta previa, ingust pelvis feminin osoase.

 5. Problemele de sănătate ale copilului.
 6. hidrocefalie congenitală, sau, dimpotrivă, dimensiune prea mică a craniului fetal, subdezvoltarea generală datorită prematuritate, tulburări genetice sau metabolice, tumora mare în aer liber sau hernie spinal contribuie activitate fie excesivă sau redusă motorie a copilului.

 7. În unele cazuri, găsi cauza pelviana eșuează.

Atunci când chiulasa - este norma, și atunci când - patologie

Fiind născut cu susul în jos, copilul este cea mai mare și cea mai solidă parte a corpului este de a ajuta în mod activ pentru a deschide cervixul femeilor și produce un canal de nastere larg. După erupția capului și după umeri moașa corpului de odihnă îndepărtează cu ușurință chiar și fără împingere.

Pelviana moale și mult mai îngust decât capul fătului nu se poate extinde inelul mamei pelviene osos lui. Deci, există riscul ca copilul este „blocat“, iar la momentul de extragere a prejudiciului său va fi aplicată. prin urmare norma poate fi considerată doar o situație în care dimensiunea pelvină femeile sunt atât de mari încât să poată cu ușurință „dor“ capul copilului.

În plus, obstetricieni ia în considerare câteva puncte importante:

 1. Cu cât era nașterea mamei, cu atât mai ușor va avea loc reală.
 2. O femeie nu ar trebui să fie anomalii anatomice grosiere ale uterului și a nașterii canalului.
 3. A doua etapă a muncii ar trebui să aibă loc atunci când toată sacul înainte de deschiderea completă a colului uterin.
 4. O mamă nu ar trebui să fie o activitate de muncă slab sau boli grave.
 5. Naștere ar trebui să ia un ginecolog cu experiență.

În cazul în care aceste condiții nu sunt îndeplinite, livrare pelviana naturale sunt considerate anormale și periculoase pentru copil și mama lui.

Care este chiulasa pericolfese naștere
Naștere - este un biomecanism foarte complex. În timpul deschiderii treptate a colului uterin și în încercări zadarnice copilul nu este pur și simplu împinsă spre ieșire, și face rotația lentă, dar obligatorie în jurul axei longitudinale a corpului. În acest caz, natura este aranjată astfel încât o parte a gambei copilul este complet adaptat la conturul osului a inelului pelvian al mamei sale. Dar este la prezentare cefalică! Atunci când o astfel de comparație pelviana de succes nu poate fi atât de de multe ori copilul este rănit. Este deosebit de periculos atunci când capul este indreptat (cum ar trebui să fie înclinată spre înainte și presat bărbia în piept), aruncă. Apoi, copilul craniului intră mama canalul de nastere cel mai mare de dimensiunea sa. Ca rezultat, - gemuri, hiperextensie a coloanei cervicale, leziuni cerebeloasa. Și merge la femeie, tăieturile de col uterin și perineală, pubian diferența simfizei este practic garantată.

O altă problemă gravă - prindere din cordonul ombilical. Atunci când navele cefalice hrănire fătul se nasc după un cap, astfel încât atunci când acestea sunt încrucișate de prindere a corpului copilului in canalul de nastere este nici un pericol de foame de oxigen. Cablu de Pelviana bucle cad după fund, și apoi încetinește procesul de naștere, deoarece uterul este necesară pentru a împinge un piept mai larg și mai dens și capul copilului. In acest moment cordonul ombilical este prins între oasele mamei bazinului și coaste copii, precum și furnizarea de oxigen pentru făt este redus sau complet oprit. Copilul, senzație dintr-o data hipoxie, El ia o respirație, sufocare pe lichid amniotic. prin urmare o naștere naturală în poziția pelviana este întotdeauna un risc foarte ridicat de aspirație intrauterină, în cazul în care lichidul amniotic este adesea contaminat cu meconiu agresive chimic, in plamani fatului. Aceasta este o situație foarte gravă, având ca rezultat, cel puțin în pneumonia de aspirație, leziuni ale creierului hipoxic-ischemică și chiar moarte fetală sau postnatale a copilului.

mai mult situație periculoasă apare atunci când cervixul incomplet turnat lichid amniotic. Ele creează un flux puternic, de strângere a unei bucle din cordonul ombilical și picioarele redresată a fătului. Ca răspuns la o astfel de stimulare bruscă puternică a spazmiruyutsya colului uterin, ingustarea foarte mult canalul cervical. De obicei, copilul permanent blocat în ea la nivelul abdomenului superior, în cazul în care ficatul și splina. Puterea mușchilor gâtului circulare atât de mare, încât reprimă literalmente aceste organisme firimituri, ceea ce duce la ruperea lor și de sângerare intra-abdominale. De urgență o intervenție chirurgicală foarte dificilă este necesar pentru a salva vieți. Mai mult, compresia venelor determină acumularea de sânge în jumătatea superioară a corpului, care este complicată prin ruperea vaselor de sânge și dezvoltarea hemoragiei în ventricule și substanța cerebrală în sclera, sub pielea de pe fata. Este plină cu formarea unei tulburări neurologice brute, hidrocefalie, paralizie cerebrală.

Video: Simularea de nașteri la colegiu de la Universitatea din Carolina de Sud

Consecințele prezentatie pelviana pentru băieți

Este un lucru atunci când copilul cu cefalică prezentarea scrot ascunse în condiții de siguranță între coapsele încrucișate și vine după un cap mai mare și trunchi. Altele - în orice pelviana specii. scrot sensibile și ușor vulnerabile trebuie să dezvăluie literalmente canalul de nastere, sa se simta frecare puternic și comprimarea gâtului mamei uterului și pelvis. În timpul încercărilor de o compresie puternică a corpului duce la reverse venele invaluitoare testicule. Ca rezultat - edem pronuntat post-traumatic și inflamația, ceea ce duce la deteriorarea alimentarii cu sange a testiculelor. Rezultatul - tulburări de reproducere de severitate diferite.

consecință precoce poate fi pneumonie de aspirație. După toate Prichindelul durere în uter începe să „plângă“ sufocare lichid amniotic.

Deci, băieții în prezentarea pelviana astăzi este extras din pântecele mamei numai prin cezariană.

Cum de a livra pelviana

În cazul în care, după o perioadă de 30 de săptămâni, fătul „preferă“ poziția capului în sus, în unele cazuri, cu ajutorul exercițiilor fizice și găsirea postura mamei mele culcat pe o parte cu un pelvis ridicat posibil pentru a „convinge“ copilul să se rostogolească peste. Dar, de multe ori, el ia din nou o poziție mai confortabilă pentru el, mai ales dacă are condițiile anatomice. Uneori, pe propriul risc, medicul încearcă să facă rândul său exterior al copilului, împingându-l cu palmele lor. Dar este plină de complicații foarte periculoase pentru femeie și pentru copil, deoarece astfel de metode sunt utilizate mai puțin și mai puțin.

pregătire pentru naștere
Ai încredere un medic cu experiență. Acesta va compara dimensiunea mamei pelvisul cu dimensiunile ei puzozhitel. Dacă vă așteptați o fată, iar canalul de nastere mum suficient de larg, poate exista o nastere naturala. Anesthetize o femeie neapărat bună, să introducă medicamente care previn spasm de col uterin. Chiar dacă mama visat naștere verticală, în timpul travaliului și orice încercare de ea ar trebui să se întindă atât timp cât nu se poate rupt apa. Atunci când tăierea de fructe de palmier medicul va aplica presiune pe perineu care dau naștere pentru a menține înainte de timp pentru a îndrepta picioarele copilului, cât mai mult posibil, crescând astfel canalul de naștere și care facilitează trecerea capului fetal.

În cazul în uter, sau livrare pelviana băiatului sunt recunoscute patologic (vezi mai sus condiții), pre-insarcinate si internat in spital cu debutul travaliului se face cezariana. Numai în acest fel se poate asigura obstetricieni si mama si copilul ei de la toate complicațiile periculoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prezentare pelvianăPrezentare pelviană
Prezentare pelvianăPrezentare pelviană
Prezentare pelvianăPrezentare pelviană
Prezentatie pelviana: prenatalPrezentatie pelviana: prenatal
Gimnastica corective pelviana fatGimnastica corective pelviana fat
Prezentare pelvianăPrezentare pelviană
35 Săptămâni gravidă: prezentare pelviana35 Săptămâni gravidă: prezentare pelviana
Livrare pelvianaLivrare pelviana
Prezentarea pelviană a fătului 34 de săptămâniPrezentarea pelviană a fătului 34 de săptămâni
38 Săptămâni gravidă: prezentare pelviana38 Săptămâni gravidă: prezentare pelviana
» » » Pelviană (pelviana) prezentarea fătului: norma sau patologia? Caracteristici și consecințele de a da naștere la băieți

© 2011—2022 GurusBaby.com