Naștere la domiciliu

Rody-na-domu

Video: zhestkach! Naștere la domiciliu, fără analgezice

Acum o sută de ani, femeile au dat naștere la domiciliu. Pentru ajutor a venit de multe ori moașa sau un vecin a cărui cunoștințe despre particularitățile de sarcină și de livrare au fost limitate în mare parte doar propria lor experiență de viață.

În familii se obișnuia să aibă mulți copii, iar moartea copilului sau mama percepută smerenia filosofică, cred în Dumnezeu și viața de după moarte oameni.

Odată cu dezvoltarea societății științei medicale a ajuns la necesitatea de a organiza case speciale de maternitate în cazul în care femeile sunt de asistență medicală calificată în faza de întreținere a sarcinii și la naștere. Datorită acestei rata mortalității infantile a scăzut cu zece ori. Mai puține familii își pierd copii dorit si mamele lor.

Organizarea serviciilor obstetricale ultimii ani, este în curs de schimbări la nivel mondial. ingrijire prenatala, de îngrijire în timpul nașterii și perioada postpartum, screening-ul și tratamentul femeilor și nou-născuți sunt din ce în ce mai high-tech. Din cauza costurilor enorme ridicat de echipamente medicale moderne, conținut de cost eficient UTI a închis treptat maternitate, cu un număr mic de paturi. În paralel, au format o importante centre medicale specializate în cazul în care femeile gravide de la concepție până la naștere, și copii sunt prevăzute cu cantitatea necesară de îngrijire medicală la cel mai înalt nivel. Concentrându-se în aceste instituții cel mai bun personalul medical, formarea lor constantă și introducerea rapidă a noilor tehnologii avansate, capabile de a reduce mortalitatea infantilă și maternă la nivelul celor mai dezvoltate țări din Europa de Vest.

Ce este o naștere acasă

Prin naștere la domiciliu înțelege situația în care acestea sunt purtătoare jos perioadă și nașterea fătului are loc în afara spitalului. Acesta poate fi:

 • naștere acasă, atunci când aproape de a da naștere sunt invitați să pre-ginecolog sau moașa. Aceasta este opțiunea cea mai favorabilă,
 • livrare rapida, o femeie prinsă oriunde (Transport public, la domiciliu, la magazin, în clinica). De multe ori deschiderea de col uterin este atat de rapida incat îngrijirea medicală calificată, pur și simplu nu au timp să se aplice. În astfel de cazuri, atât mama cât și copilul sunt la risc crescut de traumatisme, infectii, hipotermie, sângerare, și un copil din cauza aspirarea de lichid amniotic de multe ori se dezvolta pneumonie.
 • naștere acasă sau nașterea unui copil în drum spre spital, atunci când alocația este de specialiști obstetricale brigadă ambulanță. Acest lucru se întâmplă în cazul tratamentului cu întârziere sau refuzul femeilor de a da naștere în maternități. Aceste situații pot provoca credința că spitalul nu trebuie să meargă la declanșarea travaliului, și numai atunci când contracțiile puternice, intervalul de timp dintre care nu este mai mare de 10 minute, sau după o scurgere de lichid amniotic. Există caracteristici individuale ale fluxului de muncă în care colul uterin în etapa finală de livrare, după un început relativ lent poate avea loc foarte rapid și să fie surprins.

Avantajele nașterii acasăÎn 70-e ale instituțiilor obstetricale secolului trecut, din țările dezvoltate ale lumii, un val de boli septice in randul nou-nascuti si mamele lor in perioada postpartum. Piodermite, pemfigus, Omfalita, pneumonie, gastroenterită severă, meningita, osteomielita, mastita și endometrită au fost înregistrate într-un ritm alarmant, este dificil de a răspunde la tratament, rezultând în unele cazuri, invaliditate și chiar moartea copiilor și a femeilor. Foarte curând a devenit clar că vinovatul a fost bacteria Staphylococcus aureus epidemie, care trăiesc în pereții maternitățile și sunt rezistente la antibiotice și dezinfectanți. Și apoi a început să caute modalități de a preveni infecțiile nosocomiale. Una dintre metodele propuse pentru examinare devin o naștere acasă.

Care sunt avantajele nașterii acasă?

 1. Copilul este în contact cu un număr limitat de persoane brusc, ceea ce reduce semnificativ riscul de transmitere a agenților patogeni la el.
 2. Nici o amenințare de infecție nosocomiale.
 3. Trecerea copilul nou-născut în timpul nașterii și contactul ulterior cu el microorganismele sale, mama în același timp, îl protejează de ele din cauza unor factori imune conținute în laptele matern.
 4. O femeie a da naștere într-un familiar casa ei, cu sprijinul membrilor de familie, și experiența mai puțin stres psihologic.

Video: medic de urgenta a luat livrare la domiciliu

În prezent, aproape toate spitalele de obstetrică au adoptat caracteristicile utile ale nașterilor la domiciliu. practicată pe scară largă parteneriate naștere, atunci când tatăl este întotdeauna aproape de a da naștere, mai întâi ridică copilul și se taie cordonul ombilical. camerele Postpartum funcționează pe principiul unei co-gazdă permanentă un copil cu mama lui. promovat în mod activ alăptarea devreme. Femeia în cursul normal al perioadei post-natale este emisă cu un sănătos puțin o casă pentru 3-6 ore. Pentru a minimiza timpul de contact cu microfloră spital puerperale, chiar si dupa cezariana lungime mai redusa de sedere in spital, iar suturile sunt îndepărtate într-o clinică din comunitate.

Pericolul de nașteri la domiciliu

Chiar și pre-organizat și desfășurat în prezența a invitat profesionistii din domeniul sanatatii nastere - este un mare risc pentru sănătatea și, uneori, viața mamei și a copilului. Într-adevăr, pentru acest proces foarte serios și complicat pentru a oferi totul este aproape imposibil.

Video: Close-up, dând naștere singur, dând naștere în mod natural sfaturi

Riscurile pentru mama în timpul nașterii la domiciliu:

 1. Apariția discoordination a forței de muncă este complicată de amenințarea unei rupturi uterine, sau, dimpotrivă, și-a exprimat slăbiciunea contracții până la încetarea completă a acestora.
 2. placentă creștere dens cu o hemoragie masivă postpartum precoce. Nu a fost diagnosticat cu endometrita, complicată de sângerare întârziată.
 3. nepotrivire de dezvoltare clinica pelvis dimensiune si a capului fetal, care necesită sprijin aplicare urgentă a diferitelor avantaje (de exemplu, aspirator de vid overlay sau forceps), pana la livrare cezariana. În astfel de cazuri, întârzierea poate fi complicată de divergenta sau rupe oasele simfiza pubiană la femei, traumatism cranian sever sau măduvei spinării a copilului, sau moartea fatului intrauterin.
 4. Amenințare perioada neproductivă de expulzare a fătului datorită cablului foarte scurt sau malformații congenitale diagnosticate prenatal (de exemplu, chisturi dermoide în gât). Fără o intervenție chirurgicală de urgență fat viabil și sănătos cezariană va pieri în mod inevitabil, inainte de nastere.

Riscurile pentru copil? In prezenta unei infectii severe fetale sau traumatisme la naștere, malformații congenitale ale inimii sau plămânilor, în aspirația intrauterin (inhalare) de lichid amniotic ar putea avea nevoie de ajutor de resuscitare de urgență, care poate fi antrenat numai personal calificat, cu utilizarea de scumpe dispozitive medicale de diagnostic si terapeutice. Clamparea cordonul ombilical în timpul bucle de dilatare de col uterin si de rotatie a corpului fetale in uter este plină de hipoxie acută severă, ducând la creier deteriorate sau fatul moare fara livrare suplimentare.

În literatura de 18-20 de secole sunt adesea descrise decesele femeilor tinere în timpul nașterii sau de la febra puerperală, care suferă de mame care a dat naștere unui copil născut mort sau pierde-l in copilarie timpurie. Chiar și clasele superioare și clasele bogate nu au fost imune la astfel de calamitate. Chiar și la școală, știm despre moartea tinerei soția unui aristocrat Andrei Bolkonsky în romanul A. Tolstoi „Razboi si Pace“. Generatia noastra norocoasa mult mai mult: putem folosi cele mai recente realizări ale medicinii moderne. Acest lucru ne asigură în mod fiabil împotriva periculoase neașteptate la situații de sănătate și de viață care pot apărea în timpul sarcinii sau la nastere. Și după moartea copilului și dorite durerile nașterii cu experiență psihologic și fizic recupera și este foarte dificil de a decide asupra sarcinii ulterioare. Deci, este în valoare de risca viitorul tău?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pericolul de nașteri la domiciliuPericolul de nașteri la domiciliu
Fotografii specii blehnuma, de îngrijire la domiciliu ferigăFotografii specii blehnuma, de îngrijire la domiciliu ferigă
Fotografii specii Pereskia, de îngrijire la domiciliu pentru planteFotografii specii Pereskia, de îngrijire la domiciliu pentru plante
Rusia a câștigat criza demograficăRusia a câștigat criza demografică
Raportul meu asupra sarcinii și nașteriiRaportul meu asupra sarcinii și nașterii
Webinar gratuit pentru mame - viata dupa nastere!Webinar gratuit pentru mame - viata dupa nastere!
Nașterilor la domiciliu - alegere fatală!Nașterilor la domiciliu - alegere fatală!
La plecarea în concediu de maternitateLa plecarea în concediu de maternitate
HomebirthHomebirth
„Maternitate“: ce înseamnă să numere în 2015„Maternitate“: ce înseamnă să numere în 2015

© 2011—2024 GurusBaby.com