Apa de naștere. Beneficiile și pericolele de a da naștere în apă

Video: naștere de apă în RDM!

rody-v-Vode

Video: Născuți Vezi toate mamam3 viitoare

Genurile în apă - una dintre metodele alternative de procreare, care sunt prezentate de fanii lor ca o metodă sigură și fiziologică a alinarea suferințelor femeilor în timpul travaliului și prevenirea leziuni ale creierului la făt. Adversarii săi avertizează de risc ridicat pentru ambele mama si copilul ei. Cine are dreptate? Aici sunt toate „pro“ și „contra“, pentru a oferi cititorilor dreptul de a decide pentru ei înșiși.

De ce a făcut ideea de a da naștere în apă

Apa este mediul în care există făt pe toată perioada de viață intrauterină. In uter malyutke foarte confortabil: este mult mai puțin simt efectele gravitației. În plus, coloana de apă netezește perfect posibile șocuri și lovituri (Mersul pe jos, de călătorie de transport) și distribuie și reduce presiunea asupra fructelor, atunci când mama dormit în poziția predispuse sau accidental cade.

Video: naștere

În timpul nașterii copilul trebuie să treacă printr-un oase neobișnuit de dure ale inelului pelvin, senzație de durere de la presiunea craniului. Și, după ce a părăsit uter, copilul se încadrează într-un complet nou pentru el condiții: aer uscat și gravitate a coborât pe el la un moment în care, din cauza încetării circulației placentară și dezvoltarea de foame acută de oxigen a avut nevoie de un efort mare pentru a face primul în respirație viața mea. Susținători naștere în apă sugerează că nașterea fătului în apă el are câteva minute prețioase încercând să se adapteze ușor la drastic schimbat condițiile de viață. In plus, creierul experiențele sale mai puțină presiune externă, și, prin urmare, reduce riscul de trauma nașterii.Baza teoretică pentru ideea de a da naștere în apă, a fost elaborat și apoi pus în practică pentru prima dată, la sfârșitul anilor '70 ai secolului 20 la Moscova. Un fel de confirmare a posibilității unei astfel de metode a fost studiul rituri străvechi, în care o femeie în timpul travaliului au fost puse într-un jgheab de apă caldă cârpe ude obkladyvali sau chiar lichidată în râu. În viitor, adepții acestei tehnici răspândirea de informații cu privire la aceasta pentru întreaga Rusia.

În prezent, există două tipuri principale de naștere în apă. Primul - este de a utiliza un duș cald sau ședere în baie femei numai în timpul perioadei de dilatare cervicale (naștere de apă). În al doilea rând - naștere în apă - atunci când între picioare mamei în timpul încercări și expulzarea fătului este complet cufundat în apă. În acest caz, capul copilului vine sub apă, și numai după extragerea completă a corpului său este ridicat în aer. În acest caz, cordonul ombilical este fixat numai după ce nu mai pulsează vasele de sânge, astfel încât copilul nu au experienta foame severa de oxigen si a facut prematur prima respirație.

Avantajele nasterii in apa

  1. Apă caldă este o modalitate puternică de a calma rapid spasme musculare. Colul - o contracție musculară circulară care va slăbi forța imposibilă. Dar sub influența căldurii, după un cervix Bout severă relaxează mai bine și mai moale a redus din nou. Ca urmare, noua mama se simte mai putina durere si are o ocazie mai bună să se relaxeze între contracții.
  2. Fiind în cadă adâncă sau în piscină, femeia poate lua cu ușurință absolut orice poziție confortabilă pentru ea. In plus, apa se înmoaie presiunea asupra mușchilor picioarelor și inferior spate. Ca rezultat, a păstrat fluxul sanguin normal în vasele de la nivelul picioarelor și organele pelvine, iar mama insarcinate nu se simte tensiunea în spate.
  3. Apa este mai bine întindere țesuturile moi ale perineului, ceea ce reduce frecvența pauzelor sau necesitatea de a le reduce la momentul erupției capului fetal.
  4. În cazul în care nu numai perioada de dilatare de col uterin are loc în apă, dar, de asemenea, având în jos, copilul se naște în apă. Ca de obicei pentru el medie, cu o temperatură confortabilă înmoaie stres emoțional generic și reduce leziuni ale creierului prin stoarcere.

pericol de livrare a apei

  1. dilatație cervicală are loc în decurs de câteva ore. In tot acest timp, medicul și moașa să monitorizeze starea fătului și femeia gravidă prin măsurarea tensiunii arteriale, ascultarea inimii fetale și înregistrarea kardiotokogrammy prin intermediul senzorilor sensibili dispozitiv special. să pună în aplicare punct de vedere tehnic de supraveghere de înaltă calitate a femeilor în tot timpul în apă, este foarte dificil. Acest lucru poate duce la întârzieri, diagnosticarea tardivă a complicațiilor, din cauza cărora riscul de a cauzat un prejudiciu grav copilul sau mama.
  2. Pentru a menține o temperatură confortabilă și puritatea apei, ar trebui să fie cel puțin la fiecare jumătate de oră pentru a înlocui complet. De asemenea, trebuie să reacționeze rapid la o situație în care femeile sunt defecare involuntare apare datorită comprimării rectului capului fetal.
  3. Dacă o femeie este în apă după ce copilul se naște, este posibil se scurge prin colul uterin deschis în uter. După descărcarea placentei rămâne rana mare, cu un număr mare de lumene vasculare căscat rupte, care nu este încă închis trombi. Prin urmare, există un risc foarte ridicat de penetrare a apei în circulația sistemică, care amenință sănătatea sau viața mamei.
  4. Odată cu trecerea fătului în timpul încercări prin oasele pelvisului, în unele cazuri, este posibilă comprimarea vaselor din cordonul ombilical până la încetarea completă a sângelui asupra lor. Lipsa de oxigen care rezultă determină copilul nenăscut face prima respirație. În cazul în care copilul este la momentul respectiv sub apă, este prin glota deschis repede în plămâni. Astfel de sindroame de aspirație necesită resuscitare de urgență și nu întotdeauna de succes. În cel mai bun, cel mic va trebui să treacă printr-o ventilație pulmonară artificială și pneumonie severă masivă.
  5. lungă ședere în apă caldă crește foarte mult riscul de hemoragie postpartum în lăuzie.

În prezent, pentru orice procedură medicală este obligată să emită acordul în scris informat. Aceasta înseamnă că o persoană care cunoaște avantajele și posibilele complicații ale metodologiei propuse, este responsabil pentru a decide pe un picior de egalitate cu medicul curant. Deci, înainte de a decide să aibă o naștere de apă, este important să cântărească „pro“ și „contra“. La urma urmei, interesul pentru această problemă - nu numai propria sănătate, dar soarta copilului și fericirea întregii familii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Breech prezentare: Pregătirea pentru naștereBreech prezentare: Pregătirea pentru naștere
Co-dormit cu copilul tauCo-dormit cu copilul tau
Livrare naturale sau cezarieneLivrare naturale sau cezariene
Nou-născuți neurosonographyNou-născuți neurosonography
Pro cezarienePro cezariene
Primele mișcări fetale: de ce nu poate fi perturbari la dublu?Primele mișcări fetale: de ce nu poate fi perturbari la dublu?
Vaccinările pentru copii sub un anVaccinările pentru copii sub un an
Stimularea nastere naturalaStimularea nastere naturala
Poziția longitudinală a fătuluiPoziția longitudinală a fătului
Naștere, homebirth, naștere acasă naștere în apăNaștere, homebirth, naștere acasă naștere în apă
» » » Apa de naștere. Beneficiile și pericolele de a da naștere în apă

© 2011—2022 GurusBaby.com