Dimensiunile bazinului în timpul sarcinii: cum să le definească. Dimensiunile bazinului este normal

Video: live sănătos! hidronefroză

ca pelvisul este măsurat

Nu contează cât de departe sau în trepte științei medicale, este sigur de a lua cu ei în viitor instrument vechi și foarte simplu - tazomera. Cu aceasta, orice obstetrician poate prezice ce se va întâmpla naștere o femeie care tocmai sa angajat într-record de sarcină. Cum se măsoară dimensiunea bazinului? Ce sunt și ce impact?

De ce gravidă definesc dimensiunile bazinului

Urmărind misterul nașterii strămoșilor noștri au crezut cu naivitate că, în orice încercări de uter este dezvăluită în scopul de a împinge fructele, și apoi comprimat din nou. Într-adevăr, este greu de imaginat ce altfel ar putea fi născut copilul la termen, având un cap circumferința de 30 cm!

Video: Elena Malysheva. inflamaţia tubare

Dar, de fapt, generice Modul în care femeile sunt puternice si greu de schelet osos expandabil, și un proces generic se supune legilor complexe ale biomecanicii. Potrivit lui copilul trebuie să intre într-o anumită poziție în canalul de nastere, treptat, rotit într-o poziție precisă pentru a tăia țesutul perineului, lăsând pântecele mamei. Dar chiar dacă toate aceste reguli sunt îndeplinite, există situații când, datorită unei dimensiuni pelviană nepotrivire și nașterii fetale dureros strânse sau nu poate fi finalizată pe cont propriu. Până la mijlocul secolului trecut, principala cauză a traumatismelor naștere și de moarte a copilului sau gravidă femeie a fost doar anatomica sau clinic pelvis îngust. Să ne amintim, pentru soția lui Andrei Bolkonsky ...

Obiectivul principal de măsurare a dimensiunii bazinului unei femei gravide - pentru a determina ce „dimensiunea“ copil va fi în măsură să dea naștere la propria lor, că nici un copil sau mama nu este afectată. avans medic prezice cat de grava problema poate fi în linii și selectează tipul cel mai adecvat de ajutor femeii. De exemplu, într-o situație atunci când diagnosticat cu un pelvis îngust, de maternitate oferă cezariană.

Cum de a determina dimensiunea bazinului

Obstetricieni dimensiuni interesate nu toate, ci doar sunt pelvian. Aceasta este os nastere canalului, prin care fătul se mișcă în timpul travaliului și încercări. Se măsoară din interior este tehnic foarte dificil, dacă nu chiar în condiții de siguranță în timpul sarcinii (cum ar fi prin utilizarea de difracție cu raze X). Afară, aceasta nu este acoperită doar cu o serie de oase pelviene și de șold, dar încă mușchi puternici și țesutului adipos subcutanat. prin urmare Dr. tazomera definește dimensiunile exterioare și deja pe ele, potrivit unei formule speciale testate în timp, este ceea ce va fi de fapt volumul intern al inelului pelviene. Pentru a măsura doar o parte din indicatorii măsuri suficiente de examinare și banda vaginale.

Ce determină dimensiunea bazinului în obstetrică

Inițial, un obstetrician-ginecolog va cere rândul său, gravidă înapoi la el și sondate sacrum (romburi de Michaelis). Ei bine, atunci când este în formă ca un pătrat. Ceea ce are, cu atat mai mare probabilitatea ca o femeie pelvis îngust.schema de dimensiuni Femeie pelvisului

Apoi, pacientul se afla pe o canapea pe spate, îndreptați picioarele. Medicul se aplică sfaturi cu abdomenul tazomera cele mai proeminente puncte fata-exterioare ale aripilor osului pelvian. Cifra este - în mod normal, este de 25-26 cm Apoi doctorul unele mai multe intinde ca o busolă și tazomera picioare. împinge butoanele de pe laturile sale: la punctele cele mai îndepărtate ale aripii iliace. Aceasta este cifra în mod normal, mai mare decât prima de cel puțin 3 cm. Chiar mai tazomera răspândirea picioarelor obstetrician-l pune jos - la trohanter. Este mărimea care este încă 3 cm mai mult. Pentru a măsura aceasta din urmă, femeile trebuie să apeleze la latura, indoite la articulațiile piciorului care stau la baza. Un buton de doctor tazomera se aplică la centrul articulației pubian, iar celălalt - pe partea din spate a gaura de pe prima vertebră sacrală. Deci, determinat conjugatul exterior, în mod normal egal cu cel puțin 20 cm.

Video: Examinarea externă obstetrică

Dar dacă obstetricieni au fost ghidate numai de dimensiunile exterioare ale bazinului mame, ar preveni multe greșeli fatale. La urma urmei, grosimea oaselor de la persoane diferite este foarte diferită. Pentru că pasul următor va fi ginecolog femeie încheietura mâinii de măsurare circumferință. Deoarece grosimea osului determinată, ținând cont de dimensiunea pe care conjugate interioare evaluate empiric. Aceasta este cea mai bună cale de ieșire din pelvisului, care va trebui să depășească fătul în timpul travaliului. Există o relație directă: mai mic cerc de la punctul cel mai îngust încheietura mâinii, mai subțire oasele, și cu atât mai puțin este necesar, pentru a scădea din dimensiunile exterioare ale conjugaților. Aproximativ putem spune că, atunci când dimensiunea mâinii de 14 cm sau mai puțin este un pelvis normal.

În continuare, medicul va determina dimensiunile interne ale bazinului în timpul unui examen pelvin. Fiecare medic stie lungimea palmei sale de la baza pliului între prima și a doua degete la vârful mediei. Introducerea degetele în vagin a unei gravide, va încerca să ajungă la al treilea promontoriul sacrală, în care observând cât de strâns la baza primului său deget adiacent la articulația pubian (această schemă). În cazul în care acest lucru se dovedește nu mai puțin de 12,5 cm, și chiar mai bine - eu nu reușesc să ajung la sacrum - pelvisul liber „dor“ capul copilului.

Pentru a judeca mai bine dimensiunea inelului pelvian tazomera evacuare măsurată încă distanța dintre centrul marginii inferioare a pubisului și vârful coccis (în mod normal, este de minus 1,5 cm în țesut moale, între 9,5 cm și mai mult) precum și între tuberozități ischial (aici, dimpotrivă - se adaugă și 1,5 cm se obține cu o viteză de la 11 cm și mai mare).

Nu este atât de simplu ...

Fiecare femeie este unică, forma și mărimea pelvisul - prea. Acesta poate fi nu numai largă sau îngustă, dar oblice, și în orice plan. Pe structura sa afecteze scolioză, osteocondroza, boala congenitala degenerativă, care o femeie nu mai poate ghici. In interiorul osului pelvian poate fi excrescențe inel (osteofite), ceea ce face foarte mare circumferinta traumatice sau chiar periculoase pentru fat de netrecut. prin urmare medicul dumneavoastră poate face unele măsurători mai mult în aer liber direcționate spre ultrasunete pentru detectarea mai precisă a interne și osteofite. Pentru că în cazul în care medicul consideră că este necesar să le țină - Bucură-te că ai inspecta ginecolog atent. Crede-mă: este necesar să sufere pentru un rezultat de naștere viabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Durerea după naștere: pentru ce să se pregătească și cum să se ajute singuri?Durerea după naștere: pentru ce să se pregătească și cum să se ajute singuri?
Ovarele în timpul sarciniiOvarele în timpul sarcinii
Simplu si interesant despre nastere naturalaSimplu si interesant despre nastere naturala
Dimensiuni nou-născutDimensiuni nou-născut
Pelvis îngust: definiție, impactul asupra sarcinii și nașterii. Posibile complicații la naștere o…Pelvis îngust: definiție, impactul asupra sarcinii și nașterii. Posibile complicații la naștere o…
Pelvisului în timpul sarciniiPelvisului în timpul sarcinii
Dimensiunile bazinului în timpul sarciniiDimensiunile bazinului în timpul sarcinii
Dimensiunile fatului la 31 de săptămâniDimensiunile fatului la 31 de săptămâni
Chest 11 săptămâni de sarcinăChest 11 săptămâni de sarcină
Pelvis îngust în timpul sarciniiPelvis îngust în timpul sarcinii
» » » Dimensiunile bazinului în timpul sarcinii: cum să le definească. Dimensiunile bazinului este normal

© 2011—2022 GurusBaby.com