Cum de a face sampon la domiciliu

Video: Cum sa faci șampon acasă? Cele mai bune rețete de șampoane de păr acasă

Ingrijirea parului cu ajutorul acasă căi de atac are multe avantaje față de șampoane convenționale. sampoane Self-made includ numai naturale, benefice pentru componente de păr, în afară de costul lor este mult mai mic decât achiziționarea.

Deoarece compozițiile de remedii pentru par normal, uscat si gras sunt diferite, pentru a alege o reteta de sampon este necesar, având în vedere tipul de păr lor. Cum sa faci șampon acasă?

Șampon acasă

Pentru par normal

Pentru a avea grijă de parul normal, utilizați simplu acasă rețete șampon muștar, gelatină, ouă, argilă cosmetice. Compozitii pregăti imediat înainte de utilizare, dar resturile pot fi depozitate în frigider timp de două până la trei zile.

Sampon muștar. Se amestecă gălbenușul de ou 1 cu 1 lingura mustar, se adauga 2 linguri de ceai tare. Se aplica amestecul la umed masaj pentru păr și se lasă timp de 20 minute, apoi se clătește cu apă caldă.

Sampon din lut alb. Se amestecă 50 g de argilă uscată alb (care pot fi achiziționate în farmacii) cu apă pentru a obține o densitate medie de masă. Aplica pe parul umed, ca un șampon obișnuit, se clătește cu multă apă.

Sampon dintr-o banana. Clean jumătate de banane detașați stratul superior și se taie în sus piure de fructe. Se adaugă 1 gălbenuș de ou și 20 ml de suc de lămâie, se amestecă bine. Se aplică pe părul umed și clătiți.

Șampon cu gelatină. Se toarnă 1 lingura gelatina 100 ml de apă, se lasă să se umfle timp de 40 de minute. Apoi se încălzește masa într-o baie de apă, se strecoara si se amesteca cu gălbenușul de ou. Aplicați amestecul timp de 20 de minute și apoi se spală bine părul.

Pentru păr uscat

Parul uscat are nevoie de hidratare intensivă și nutriție. Pentru îngrijirea calitativă folosind compoziții pe bază de ulei sau de alte componente care conțin grăsimi, umiditate de retinere bun.

Șampon cu ulei de ricin. Se amestecă 2 linguri de ulei de ricin cu 1 ou, se aplică amestecul pe păr umed, masaj al scalpului, apoi se clătește cu apă caldă.Șampon cu ulei de măsline. Se amestecă gălbenușul de ou cu un sfert de cana de apa, amestecati amestecati. Se toarnă 1 lingura de ulei de masline, se amestecă din nou bine. Aplicați pasta rezultată pe părul umed, masați-vă scalpul și lăsați-l timp de 5-7 minute. Se clătește cu multă apă.

Video: Cum de a face sampon la domiciliu

Șampon cu pâine de secară. Se toarnă 2-3 felii subțiri de pâine iaurt de grăsime și se lasă la infuzat timp de 3 ore. După acest timp, se macină cu atenție masa, se aplică un masaj cap umed și clătiți bine părul.

șampon de casă

Pentru păr gras

Formulările de spălare gras tip de par, care au un efect de uscare, bine purificate și reduc onctuozitate crescută a scalpului. Cele mai populare Retete sampoane care au astfel de efecte, inclusiv alcool, suc de lamaie si suc.

Șampon de coniac. Se amestecă cu atenție 50 ml de coniac cu gălbenuș de ou, freca masa într-un scalp și păr de clătire pre-umezită.

Șampon pe baza de suc de lamaie. 40 ml suc de lămâie se amestecă cu un gălbenuș de ou, 15 ml de vodca și 10 ml de ulei de migdale. Aplicati produsul pe parul ud, masează scalpul și se clătește cu apă caldă.

soluție de sodă șampon. 1 sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu se dizolvă într-un pahar de apă fierbinte. Aplicați soluție pentru parul ud, distribuindu-l pe întreaga lungime, se clătește cu apă.

sfaturi utile

Dacă doriți să obțineți un efect suplimentar de îngrijire, apoi se clătește după șamponare păr soluții pre-preparate. Când compoziția de șampon acasă folosit prost spălate off sau lăsați pe miros părului soluție de clătire cea mai potrivită de suc de lamaie sau otet natural de mere (1 lingura per galon de apă). Se clătește părul folosi, de asemenea, ceaiuri de plante și infuzii de mușețel, rozmarin, urzica, salvie, galbenele, brusture, menta.

Prima aplicare a efectului de spălare capete compoziții de ingrediente naturale pot să nu fie atât de dramatic ca anticipate. Par nevoie de timp să se obișnuiască cu agenți naturali după utilizarea prelungită a sampoanele sintetice și balsamuri. Dar, după numai 1,5-2 săptămâni de utilizare acasă sampon veți observa o îmbunătățire semnificativă. Parul va fi mai ușor de gestionat, moale și strălucitor.

Știind cum să facă propriile ingrediente sampon disponibile, veți avea întotdeauna la îndemână un low-cost, mijloace sigure și ecologice pentru a spala parul. Dar tineti cont de faptul că părul și scalpul poate răspunde la compoziția utilizată în diferite moduri. Poate că cea mai bună opțiune pentru casa de șampon trebuie să experimenteze: verifica afară câteva rețete diferite și alegeți să utilizați întotdeauna cele mai bune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ingrijirea parului copil în 4 aniIngrijirea parului copil în 4 ani
Șampon căderea părului, promotor de creștereȘampon căderea părului, promotor de creștere
Masca pentru cresterea parului cu muștarMasca pentru cresterea parului cu muștar
Cum să crească păr lung, produse pentru cresterea paruluiCum să crească păr lung, produse pentru cresterea parului
Animale de companie masca pierderea paruluiAnimale de companie masca pierderea parului
Masca de păr, masca de par cu miereMasca de păr, masca de par cu miere
Animale de companie masca pentru creșterea și densitatea de rețete de părAnimale de companie masca pentru creșterea și densitatea de rețete de păr
Masca de par cu scorțișoarăMasca de par cu scorțișoară
Masca de casa pentru întărirea păruluiMasca de casa pentru întărirea părului
Masca de par ouMasca de par ou
» » » Cum de a face sampon la domiciliu

© 2011—2022 GurusBaby.com