Cauzele și tratamentul pielii uscate mâinilor

Video: brate de tratament a pielii uscate. Cum de a trata pielea uscată a mâinilor metode tradiționale

piele uscată a mâinilorPentru a păstra tinerețea și frumusețea pielii, aveți nevoie pentru a avea grijă de ea în fiecare zi. Uneori este suficient pentru a utiliza crema de înaltă calitate și cum să vă protejați mâinile de influențele negative, dar se întâmplă, de asemenea, că pielea devine foarte uscată și începe să se dezlipirea fără nici un motiv aparent. De ce sunt acolo uscăciune și exfoliere, și cum să se ocupe cu ei?

Video: Elena Malysheva. Cauzele și tratamentul tocuri crăpate

motive

Există mai mulți factori care pot afecta negativ starea mâinilor tale. Acestea includ atât influențe externe, de zi cu zi, și tulburări de sănătate generale care afectează pielea. Principalele motive pentru uscarea pielii sunt:

 • spălare prea frecventă - apă caldă și săpun, se clătește din stratul protector al pielii, datorită cărora își pierde capacitatea de a retine umezeala;
 • condiții meteorologice - frig, vant, climat uscat, expunerea pe termen lung la soare;
 • constatare constantă în camere încălzite și cu aer condiționat, cu aer suprauscată;
 • utilizarea prelungită a anumitor medicamente;
 • dieta necorespunzătoare;
 • beriberi;
 • gusa;
 • , Apă necorespunzătoare "hard";
 • contact regulat cu detergenți, praf de spălat și alte substanțe chimice de uz casnic;
 • boli cronice, boli metabolice și tulburări ale sistemului imunitar.

tratament

Tratamentul de piele uscată a mâinilorPentru a reveni rapid pielea aspectul sănătos mâini și de a scăpa de uscăciune se aplică următoarele:

 • Se spală mâinile cu cald, dar nu de apă caldă, folosind un săpun hidratant sau gel;
 • după spălare se aplică crema de piele cu hidratare și componente nutritive - glicerină, acid lactic, ulei de avocado sau de cacao;
 • în vreme rece și vânt, asigurați-vă că pentru a purta un deget sau mănuși, și niciodată nu ies în frig cu mâinile ude, iar in zilele calde cu soare, folosiți protecție solară (nu trebuie să-l cumpere separat - puteți alege un cuprinzător instrument de însoțitor, care oferă atât de umiditate și de protecție de la soare );
 • Toate temele efectua numai cu mănuși;
 • Evitați produsele de îngrijire, care le includ pe cele care conțin alcool;
 • ceas umiditatea în cameră;
 • să adere la principiile de nutriție adecvată și să ia complexe de multivitamine, dacă este necesar.

Aceste orientări ar trebui să ajute să facă față cu mâinile uscate mici, care este cauzată de grijă insuficientă. Cu toate acestea, în cazul în care mâinile tale sunt prea uscate la punctul în care au început să apară fisuri, metode suplimentare de tratament. Pentru restaurarea pielii mâinilor, puteți utiliza disponibile acasă căi de atac - masti, tufarisuri și băi.

Măști. remediu excelent pentru uscare a mâinilor severă este o mască cu vaselina. Aplicați un strat gros de vaselina pentru a-ți mâinile și a pus pe mănuși de bumbac pe ele. A face o astfel de masca este cel mai bine să dormi - după prima aplicare, veți observa că în dimineața zilei de starea pielii îmbunătățit semnificativ. Masca pentru mâini pe care le puteți face cu floarea-soarelui, măsline, migdale și uleiuri esențiale - ulei de musetel, rozmarin, portocale, lavanda, ylang-ylang, jojoba. Acestea ar trebui să păstreze timp de aproximativ 20 de minute, de asemenea, poartă mănuși de pe mâinile sale.Cade sale de baie. Cade pentru mâini pentru a face in apa, temperatura nu depășește 40 ° C. Pentru prepararea lor pot fi utilizate infuzii de plante medicinale (Salvia, musetel, coaja de stejar, arnică). Pentru a obține cel mai bun efect, este de dorit să se adauge extracte sau uleiuri esențiale de câteva picături de soluții de vitamine A și E. Țineți mâinile în baie nu trebuie să mai mult de 20 de minute, iar apoi uscați-le bine și lubrifia crema hranitoare.

Video: Masca pentru pielea uscată a mâinilor gălbenuș de ou miere și ulei de floarea soarelui

Scrubs. Curata pielea de celule moarte este recomandată după starea ei sa îmbunătățit oarecum. Nu trebuie să utilizați tufarisuri, în cazul în care pielea este grav deteriorat și există fisuri în ea, mai ales în cazul în care acestea sunt dureroase. Purificarea a recomandat o dată pe săptămână și poate fi folosit ca creme cosmetice finite pentru mâini cu mici particule abrazive și acasă căi de atac, cum ar fi sare de masă fină sau măcinate într-o râșniță de cafea fulgi de ovaz, amestecat cu ulei.

Dacă aceste metode nu ajuta pentru a scăpa de uscăciune și exfoliere a pielii mâinilor sau a aduce rezultat doar temporar și greu de remarcat, ar trebui să ia în considerare consultarea unui medic. Poate că aceste fenomene neplăcute sunt cauzate de ceea ce unele patologii cronice, deficit de vitamina, sau imunitate scazuta. Identificați cauza unei stări de piele proastă în astfel de cazuri poate fi doar printr-o examinare medicală cuprinzătoare.

Sub rezerva toate regulile de bază de îngrijire a pielii uscate mâinilor pot fi tratate rapid. Și astfel problema a apărut din nou, pentru a face de îngrijire a mâinilor un obicei de zi cu zi, la fel ca spalatul pe dinti sau spălare în timpul dimineții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O casă pentru problema de îngrijire a pielii uscateO casă pentru problema de îngrijire a pielii uscate
Cauzele descuamarea pielii pe cap grudnichka. adresareCauzele descuamarea pielii pe cap grudnichka. adresare
Descuamarea pielii la sugari: corp și capDescuamarea pielii la sugari: corp și cap
O descuamarea pielii nou-născutO descuamarea pielii nou-născut
Copil de îngrijire a pieliiCopil de îngrijire a pielii
Hidrata pielea uscata la domiciliuHidrata pielea uscata la domiciliu
Pielea uscata a copilului, de ce și ce să fac?Pielea uscata a copilului, de ce și ce să fac?
Buzele uscate și fisura, de ce și ce să fac?Buzele uscate și fisura, de ce și ce să fac?
Toci ca un copil: dreptul pentru îngrijirea picioarelorToci ca un copil: dreptul pentru îngrijirea picioarelor
Casă de îngrijire a pielii faciale. Proceduri sfaturiCasă de îngrijire a pielii faciale. Proceduri sfaturi
» » » Cauzele și tratamentul pielii uscate mâinilor

© 2011—2024 GurusBaby.com