La ce vârstă un copil poate fi lasat singur acasa

Video: De la ce vârstă de a lăsa un copil singur acasa?

independente 1

video: "siguranță": La protecția drepturilor copilului

Mai devreme sau mai târziu, părinții vor trebui să părăsească copilul singur acasă. La ce varsta poate încerca mai întâi? Ceea ce este necesar pentru a face o pre-adult, și ce criterii determină gradul de pregătire al copilului?

Cei mai mulți psihologi sunt înclinați să creadă că nu lăsați copiii singuri acasă mai devreme de 6-7 ani. Acesta a fost începutul de vârstă școlară, cei mai mulți copii pot acționa în mod conștient și să înțeleagă consecințele posibile ale acțiunilor lor. Cu toate acestea, există este important nu numai de vârstă, dar, de asemenea, comportamentul, abilitățile și pregătirea psihologică generală pentru o astfel de autonomie.

Parintii de multe ori cred că principalul lucru pe care copilul nu se teme să rămână acasă singur, fără un adult. Dar nu este tot ceea ce contează. Copilul trebuie sa fie, de asemenea, capabil să urmeze instrucțiunile primite de la părinții lor și să știe cum să se comporte în caz de urgență.

independent 3

Lăsând copilul singur, Părinții trebuie să fie sigur că curiozitatea sau neglijenței copiilor nu prevalează asupra rațiunii și prudență. Și copilul, lăsat singur, nu de inundații vecinii, au dat foc, nu rănit de nimic și nu se va rezolva pentru a merge undeva, lăsând deschis apartamentul. Și, desigur, copilul nu trebuie să se teamă de a fi singur. Apoi, lăsând, părinții pot fi siguri că copilul nu va fi isteric până la sosirea lor.

Dacă fiul sau fiica nu este gata să fie singur, nu insista asupra acestui - este mai bine să aștepte un pic. Forțarea această problemă, precum și prea dramatice pentru a preda la propria lor, fără a corespunzătoare de pre-tratament va creste doar temerile copilului.

Semne de pregătire a copilului să rămână singuri acasă

Copilul ar putea fi lăsat în pace chiar și pentru câteva ore, el ar trebui:

  • știu clar cum să acționeze în caz de urgență (incendii, fără energie electrică, și altele.) -
  • să înțeleagă ceea ce nu se poate face (nu deschide ușa la străini, să nu spună nimănui, inclusiv prin telefon, care este singur acasă, nu ieși din casă, și așa mai departe) -
  • să fie capabil de a utiliza telefonul, cunosc numărul de cei dragi și de urgență sluzhb-
  • să fie în măsură să se ocupe în mod independent (lectură, joc, etc) -
  • să poată să urmeze instrucțiunile date la telefon, și nu doar personal.

Video: Home Alone

Numai de 6-7 ani, cei mai mulți copii pot acționa pe deplin conștient, capabil să memoreze și de a efectua nu unul, ci mai multe îndrumării părintești, sunt capabili să distingă real de pericolele imaginare.

Cum să lăsați copii nesupravegheațiObișnuiți la independență ar trebui treptat. În primul rând, puteți lăsa copilul singur timp de 10-15 minute, apoi - pe oră, și apoi - timp de 2-3 ore.

Video: Ce trebuie să știți înainte de a pleca copilul singur acasă. Parenting. scoala mamei

Cum se pot pregăti copilul pentru a se asigura că el ar putea sta în condiții de siguranță la domiciliu, fără un adult? În primul rând, de la o vârstă fragedă pentru a preda copilul elementele de bază de siguranță personalăCa să nu mai vorbim cu strainii sau prin usa sau la telefon, nu includ aparate de „periculoase“, îndoiți peste pervaz sau balcoane parapet. în mod necesar învăța copilul ce să facă în cele mai frecvente situații de urgență.

independent 4

Rămas singur, copilul va face ceea ce a fost spus părinților. Prin urmare, lăsând, trebuie să-i dea instrucțiuni clare: să atragă ceva, pentru a citi, pentru a aduna ceva de la proiectant. Este de dorit ca aceste activități mai mult decât suficient pentru toate absența părinților. În caz contrar, lăsat fără loc de muncă, copilul va fi în puterea imaginației și temerile lor.

recomandat insistent pentru prima dată pentru a lăsa copilul singur adormit. Accidental trezit și a găsit în apartament una dintre cele mai vechi, copilul poate fi foarte speriat și apoi pentru o lungă perioadă de timp nu vrea să fie singur.

important

independente 2

În cazul în care copilul nu a fost inclusă chiar și în epoca rațiunii, este mai bine să nu riște lăsându-l în pace chiar și timp de 5 minute. În primul rând, nu ar trebui să ne uităm cu privire la posibilitatea de forță majoră, care poate încălca orice planuri să se întoarcă acasă repede: lift blocat, accidental trântit ușa - toate acestea este obiceiul să se întâmple la momentul cel mai nepotrivit. Și în al doilea rând, este important să ne amintim că „de îngrijire a copilului“ rude în vârstă, copiii mai mari care nu atât de mult timp plecat de la vârstă fragedă, și chiar și cei care au revenit din tura de noapte, aproape egală cu situația, atunci când copilul este lăsat în pace. Prin urmare, lăsați firimiturile de sub astfel de „securitate“ în condiții precare nu este recomandată fără o necesitate vitală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Citește poveste popular rus „plin de un prost“Citește poveste popular rus „plin de un prost“
Pregătire psihologică a copilului la școalăPregătire psihologică a copilului la școală
Cum de a introduce alimente solide un copilCum de a introduce alimente solide un copil
Crafts la 23 februarie acasă și la grădinițăCrafts la 23 februarie acasă și la grădiniță
Copil nesociabilCopil nesociabil
Palle singur în lumePalle singur în lume
Lavaș acasăLavaș acasă
Cârnați de casăCârnați de casă
Cum să convingă copilul să se întoarcă acasă de la o plimbare?Cum să convingă copilul să se întoarcă acasă de la o plimbare?
Cum să se joace cu un copil în vârstă de ani?Cum să se joace cu un copil în vârstă de ani?
» » » La ce vârstă un copil poate fi lasat singur acasa

© 2011—2022 GurusBaby.com