Trucuri pentru a facilita viața părinților: consiliere psihologică

labe pentru copii

Este vorba despre cele mai frecvente situații care apar în fiecare familie cu un copil. Dar de multe ori părinții, atunci când se confruntă cu ea, a pierdut în fața încăpățânarea copiilor și auto-voință. Cum de a preveni conflictele și să nu fie învins de un tiran mic? El sfătuiește psiholog.

Cum de a evita istericale

Părinții sunt de multe ori se confruntă cu o situație în care o interdicție ar putea declanșa un acces de furie în copil. Ei sunt dispuși să facă orice pentru a evita epuizante plângând și țipând. situația este de multe ori mai rău în cazul în care copilul este obosit, somnoros sau foame. În acest caz, părinții sunt foarte importante pentru timp distrage atenția firimiturile, în timp ce el nu a fost încă izbucnit în lacrimi.

„Cumpără!“

Ai venit la magazin pentru lapte, dar planurile copilul - el vrea ciocolata (bomboane, inghetata, Kinder Surprise). Sarcina ta în această situație, distrage atenția cu amabilitate și discret lui de cumpărare. Acest lucru se poate face cu ajutorul unor întrebări neobișnuite, cum ar fi: „Ce vrei ciocolata - acru sau sărat? (Rotunde sau triunghiulare?), Dulce, cu o coadă sau urechi? Înghețată fierbinte sau amar? Kinder Surprise într-o bancă sau într-un tub? „Întrebările neașteptate și ridicole vor fi, cu atât mai multe șanse să distragă atenția copilului, trecerea atenția spre altceva. Va trebui să viseze, pentru a evita isterie. Există, desigur, o altă opțiune: cumpara ce vrea copilul. Această metodă este mai ușor, dar nu poate fi utilizat în mod continuu. Copilul trebuie să știe cuvântul „nu“.

Video: Copiii și bani de buzunar. Psiholog Elena Gromova. psiholog 2016

Copilul nu vrea să părăsească zona

pe cale de a plânge

Video: Dr. Sfaturi: Cum de a păstra viziunea studenților? (08/20/15)

Situația este tipică: copilul nu vrea să meargă acasă de pe site-ul sau de la o plimbare. Implicați-l cu ceva: „La domiciliu așteaptă oaspeții ...“ Ce oaspeții nu acceptă, copilul învață, care este doar întoarce acasă. La întoarcerea sa ar fi că oaspeții - este personajele de desene animate său favorit. In fiecare zi, puteți alege un nou desen animat cu personaje noi ca „invitat“. Acest truc poate fi folosit pentru o lungă perioadă de timp, principalul lucru - pentru a păstra intriga. Pe drumul spre casa, cu o varietate de întrebări de conducere oferă copilul să ghicească care este încă în așteptare pentru el acasă.

În cazul în care un copil este pe cale de a plânge ...

În acest caz, încercați să-l distragă atenția rapid: „Ai auzit că sunetul? Există cineva emite un semnal sonor (suiera, maraie, mormăieli). Hai, să vedem ce este acolo. Da, sunetul iese din dulap! Ceea ce avem este „Deschide dulapul, a scos un obiect, dau copilul:“ Aici, ia doar nu mai plânge "!

Trecerea de la un stat la altul

Foarte adesea copilul este dificil de a trece de la o stare la alta: trezire, schimba hainele, etc. În acest caz, el nu se poate face fără ajutorul tău ...

trezitrezi

Se freaca urechile copilului. Există puncte localizate în partea care vor ajuta firimiturile să se trezească mai repede. Intrebati orice întrebare neașteptată, de exemplu: „Ce este acest om în imaginea pe care ați atras ieri“ vopsea pe acest om în prealabil, o mulțime de timp nu te va lua și copilul se va trezi mult mai repede.

înveselească rapid copilul va tremura viguros mâinile, picioarele. Pentru a face acest lucru, la rândul său, lift și se agită un braț sau picior, spunând unele poem distractiv sau Tales.

rochie

Cel mai bun asistent în acest caz este un joc de „Cine mai repede?“ Cu toate acestea, încercând să vă prindă, astfel încât copilul poate „imbraca“, tu, atunci încă mai trebuie să-l mascheze. Ia act de un alt joc - „Dimpotrivă.“ Sarcina de joc - pentru a schimba locurile cu copilul. De obicei, ai pus-o, iar acum ți se potrivește. Pentru acest Prichindelul trebuie să numească tot ceea ce trebuie să faceți: spălare, pieptene parul, pus pe sosete, tricou, pantaloni, etc. Dacă copilul a uitat ceva, corectați-l, astfel încât el este amintit. Asta pansament plictisitor se va transforma într-un joc interesant, iar copilul va fi mândri de faptul că „a pus mama.“

colecta jucării

Ia-jucării răspândit în jurul camerei, trata, vinde, construi - distractiv. Dar, pentru a colecta toate acestea, în loc, apoi - plictisitor, de afaceri neplăcute. Cum să-l diversifice? Puteți juca volei: a pus coșul sau cutie și lăsați copilul aruncă o jucărie, și ați venit în zece minute și verificați exactitatea lor. Sau se adună nu sunt jucării, și ciuperci. Și în împărăția zână trăiește Bridakus vrăjitor rău care ia jucării pentru copii împrăștiate pe podea, la castelul său și mai mult din declarațiile lor. Deci, este mai bine pentru a încerca să adune toate înainte de sosirea sa.

Și, în sfârșit: nu oferă copilului alegerile, limita este ca tine profitabile. De exemplu, nu întrebați dacă copilul vrea să meargă la grădiniță, și imediat specifica modul în care: pe jos sau pe o sanie?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Copil obraznic: ce să fac?Copil obraznic: ce să fac?
Copii 3 ani de a nu fi auzitCopii 3 ani de a nu fi auzit
Isterie a unui copilIsterie a unui copil
Cum de a preda un copil într-un scaun cu rotileCum de a preda un copil într-un scaun cu rotile
Cum să se ocupe cu acces de furie copilului în magazin și pe trotuarCum să se ocupe cu acces de furie copilului în magazin și pe trotuar
Criza de 3 ani la copiiCriza de 3 ani la copii
Capriciile și crizele de furie! Ce să fac?Capriciile și crizele de furie! Ce să fac?
Cum de a face față cu criza de isterie a unui copilCum de a face față cu criza de isterie a unui copil
Copiii de trei ani de criză: informații utile pentru părințiCopiii de trei ani de criză: informații utile pentru părinți
Cum de a evita conflictele atunci când se ocupă cu copii? 10 sfaturi practice psiholog pentru copiiCum de a evita conflictele atunci când se ocupă cu copii? 10 sfaturi practice psiholog pentru copii
» » » Trucuri pentru a facilita viața părinților: consiliere psihologică

© 2011—2022 GurusBaby.com