Medicii din spital au dovedit - copii mor în fumul de țigară

Video: IMUNIZAREA Nociv: Ghenadii Onișcenko despre vaccinări

mama fumat

Ministerul Sănătății de avertizare cu privire la pericolele fumatului pentru sănătate atât pe scară largă acoperite de toate mass-media, ne-ar părea să-l imbibe cu lapte de mamele lor. dar încă o proporție mare de copii nou-născuți începe să „fum“ este inca in uter. medicii spitalului a comparat starea de sănătate a copiilor născuți din mame non-fumat și pentru femeile care nu sa despărțit de o țigară în timpul sarcinii, și a obținut rezultate șocante.

Spitalul de maternitate din regiunea Minsk - aceasta este una dintre cele mai importante centre perinatale din Belarus. Misiunea sa - pentru a ajuta femeile insarcinate cu patologia extragenitala cea mai severă și complicații ale sarcinii, nașterii și alăptării copiilor lor. Pe baza spitalului, în plus față de activitatea medicală pur practic, desfasoara activitati de cercetare de către personalul Departamentului de Obstetrica si Ginecologie. Datorită eforturilor comune ale medicilor de spital si oameni de stiinta, mortalitatea maternă și infantilă în Belarus este una dintre cele mai scăzute din țările din fosta Uniune Sovietică.

Video: # Nikotin_ transportor MoarteaPentru a determina exact modul afectat de fumat in timpul sarcinii asupra dezvoltării copilului, medicii spitalului au analizat dosarele medicale ale copiilor și mamelor lor. Studiul a implicat ginecologi, pediatri, neonatologi, intensivists. Analizate simultan două grupuri egale de femei: fumat si non-fumat.

Aici sunt rezultatele cercetării:

  1. La 100% din mame care au continuat sa fumeze in timpul sarcinii, Dezvoltarea copilului a avut loc pe fondul hipoxie intrauterină de severitate diferite. Acest lucru înseamnă că fătul se simte în mod constant un sentiment teribil de lipsă de aer. La femeile același timp non-fumat, hipoxie fetală cronică în timpul sarcinii a fost diagnosticată într-un singur copil din șapte.
  2. Într-o astfel de stare de luptă continuă pentru viața lor unul din zece „fumat“ episoade observate de hipoxie fetale intrauterine acută forțează medicii să ia măsuri curative extreme pentru a salva. Astfel de situații sunt înregistrate în grupul de control doar 1,7%.
  3. Lipsa de oxigen, împreună cu efectele toxice ale gudron de tutun si nicotina asupra fatului explica următorul fapt: diverse anomalii și malformații la copii cu mame fumat au fost găsite în 17% din cazuri, și de la nefumatori - doar 2%.
  4. Total întârzierea creșterii intrauterine, pentru a afecta dezvoltarea fizică și psihică a copilului - este a doua incidenta o complicatie a fumatului în timpul sarcinii. Doar 23% dintre copii, care a lucrat nicotina, au putut să-l evite. În non-mame fumat a caror sarcina a fost chiar și pe fondul unor boli grave extragenitale, copiii nascuti mult mai mare și mai puternic: ei au retard de creștere intrauterină a fost observată la 4,5 ori mai puțin.
  5. În 94% din cazuri au fumat in timpul sarcinii au fost observate în special femeile de dezvoltare a copilului în perioada neonatală. Cele mai frecvente probleme au fost emoție excesivă, creștere în greutate lent, vărsături, bărbie mică și tremura mâinile în timp ce plânge, colici. Aceste reacții de adaptare patologice necesare destinație în tratamentul spitalicesc și supraveghere medicală prelungită după externare în continuare. Mult mai puțin, doar 18% dintre „nefumatori“ copii au fost afectata de adaptare la viața extrauterină.

În analiza care a avut loc înainte de nașterea patologiei ginecologice sa dovedit că problema „fumatul mamei si a sarcinii“ este mult mai profundă. În 70% dintre femeile care nu au vrut să lase o țigară în timpul preparării pregravid pentru a concepe o istorie de avorturi spontane documentate, stillbirths și nașteri premature, în timp ce la nefumatori - doar 6,5. De 4 ori mai mare risc crescut de a oferi un copil prematur din cauza expunerii la gudron de tutun în placentă și musculatură uterin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Copii fumatul pasivCopii fumatul pasiv
De ce femeile gravide nu fumează?De ce femeile gravide nu fumează?
Fumatul si SarcinaFumatul si Sarcina
Fumatul în timpul sarcinii: ce este nociv pentru copil?Fumatul în timpul sarcinii: ce este nociv pentru copil?
Fumatul în timpul alăptăriiFumatul în timpul alăptării
Fumatul în timpul alăptării - a face alegerea potrivităFumatul în timpul alăptării - a face alegerea potrivită
Încercarea de a ramane insarcinata? Renunțe la fumat!Încercarea de a ramane insarcinata? Renunțe la fumat!
Fumatul în timpul alăptăriiFumatul în timpul alăptării
Sarcina si fumatulSarcina si fumatul
Fumatul in timpul sarciniiFumatul in timpul sarcinii
» » » Medicii din spital au dovedit - copii mor în fumul de țigară

© 2011—2024 GurusBaby.com