Războiul din Siria amenință epidemia de poliomielită la nivel mondial

Video: Vaccinarea împotriva poliomielitei în întreaga țară va începe luni

Consecințele poliomielita

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a confirmat un focar de poliomielita cauzata de virusul sălbatic în Siria împovărată de război. In plus, agentul patogen a fost detectat în apa uzată din Israel, timp de mulți ani considerate a fi liber de tulpinile sălbatice.

De ce un focar de infecție?

Beligerantul Siria nu se efectuează vaccinarea de rutină a copiilor împotriva bolilor prevenite prin vaccinare, care includ poliomielita. situație, pericolul este că printre numeroșii refugiați care fug din țara lor și să călătorească în jurul lumii, poate fi nu numai pacienții, ci și purtătorii asimptomatici tulpinii de virus sălbatic. Aceasta este o amenințare reală pentru oamenii din Europa și Statele Unite ale Americii.

Victoria asupra infecției mortale este întârziată?

În urmă cu aproximativ 40 de ani, OMS a anunțat că poliomielita Acesta va fi al doilea după infectare variola, care va fi capabil să distrugă întreaga lume din cauza imunizare. Chiar au discutat termenii încetării nou-născuți de vaccinare. Ultimul deceniu nu a fost înregistrat în țările europene, un singur caz de boală. A venit în prim plan problema asociate cu vaccinul polio. Aceasta este o complicatie extrem de rara, dar grava de vaccinări OPV, care a inclus o tulpină slabita, dar viu vaccin cu virus polio. Prin urmare, pentru a preveni apariția unor noi cazuri de această complicație Europa, SUA și fosta Uniune Sovietică a trecut la VPI - virus inactivat (omorât).Problema este că acest vaccin genereaza o protectie imunitar mult mai slabă față de provocarea cu un virus salbatic, agresiv. Este valabil numai cu condiția care creează un puternic așa-numita imunitate turma. Aceasta este de cel puțin 95% din persoanele vaccinate trebuie să fie. Apoi, chiar virusul sălbatic, stabilindu-se alternativ vaccinate împotriva ei organizme treptat slăbește și moare. Dar, în cazul în care un strat imunitar puternic nu a fost creat, virusul sălbatic pătruns direct în corpul de mai multe persoane nevaccinați devine atât de severă încât provoacă boala este prezentă. Și va fi victimele și cei care sunt vaccinate vaccinul IPV. Acest lucru înseamnă că astăzi o tulpină sălbatică a virusului care se raspandeste din Siria, este potențial periculos pentru toți copiii sub vârsta de 10 ani, care trăiesc în Statele Unite, în Europa și în țările din fosta Uniune Sovietică.

De ce OMS sună alarma

Da, pentru că din cauza lipsei de finanțare a vaccinării în multe țări din cauza crizei economice și creșterea numărului de refuzuri de la vaccinare nu există nici un strat imun colectiv puternic, care pot proteja oamenii de boli. De exemplu, procentul de acoperire impotriva poliomielitei (VPI vaccin cel putin) in Austria este de 83%, în Bosnia și Herțegovina - 87%, în Ucraina - 74%. Ce înseamnă? Când vă aflați în una dintre aceste țări, cel puțin un operator de transport din tulpina virusului sălbatic de aproximativ un an, el va circula între puterea nevaccinate asimptomatic, câștigă treptat. Inevitabil, va veni momentul când următoarea persoană infectată va da o imagine clasica a bolii. Din moment ce acest lucru va lumina intermitent rapid creste intr-o epidemie. În acest caz, nu numai că a refuzat să sufere fie vaccinate, dar, de asemenea, cei care au primit vaccinul IPV, în loc de VPO, adică copii.

Video: epidemia de holeră amenință Siria (știri)

Deja în prezent, OMS încurajează serviciile de imigrare ale tuturor țărilor vigilenței speciale. Pericolul situației este că virusul sălbatic este excretat în fecale și poate pe termen lung, ceea ce înseamnă că pe distanțe mari, purtate de apa. Deci, este foarte important pentru respectarea corespunzătoare a normelor de igienă, precum și respingerea utilizării apei brute pentru băut și gătit, inclusiv pentru spălarea fructelor și legumelor. Dar, trebuie mai întâi să activați activitatea de imunizare a populației nu este vaccinat împotriva poliomielitei. E timpul să mănânce - acum totul depinde de faptul dacă umanitatea va fi capabil de a dispune de ele în mod corespunzător.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Program de vaccinare pentru copii. vaccinare naționalăProgram de vaccinare pentru copii. vaccinare națională
Poliomielita la copii - o moștenire teribilă a secolelor trecute.Poliomielita la copii - o moștenire teribilă a secolelor trecute.
Vaccinarea împotriva poliomielitei pentru copii: posibile complicații și contraindicațiiVaccinarea împotriva poliomielitei pentru copii: posibile complicații și contraindicații
Vaccinări obligatoriiVaccinări obligatorii
Programul de imunizare pentru copiiProgramul de imunizare pentru copii
Poliomielita la copiiPoliomielita la copii
Vaccinarea sugarilorVaccinarea sugarilor
Vaccinările pentru copii cu vârsta de 3 luni de laVaccinările pentru copii cu vârsta de 3 luni de la
Poliomielita la copii: simptome, tratament și vaccinarePoliomielita la copii: simptome, tratament și vaccinare
Program de imunizareProgram de imunizare
» » » Războiul din Siria amenință epidemia de poliomielită la nivel mondial

© 2011—2022 GurusBaby.com